Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три навике које вам могу угрозити ЗДРАВЉЕ током ЛЕТА: Обратите пажњу на време

Ове навике посебно нису добре за здравље бубрега

1657700941_boxed-water-is-better-G0gb14lmSjk-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Лето је време одмора, купања, сунчања и забављања. У том периоду године највише волимо да се опустимо и не мислимо ни на шта. Али, морамо повести рачуна о неким стварима како не бисмо проузроковали проблеме. Ово су најчешће три навике које могу бити опсне по наше здравље лети.

1. Недовољан унос воде

Хидратација је важна у свако доба године, а нарочито лети, када тело троши више течности. Углавном се препоручује испијање око 1.5 до 2л воде, али када су врућине, најбоље би било уносити између 2.5-3 литра. Увек морате имати флашицу воде са собом, нарочито ако сте се упутили негде кад су температуре изузетно високе. Ако се не хидрирате довољно, ризикујете да дехидрирате, а такође можете добити и камен у бубрегу.

Прочитајте још: Уклоните одмах КРПЕЉА намирницом којом имате у кухињи

2. Шећер

Нажалост шећер се налази не само у слаткишима већ и у оној храни за коју никада не бисте помислили. Али истина је да се шећер крије свуда - и у сланим и у слатким производима, и у течном и у чврстом стању. Због тога се често дешава да немамо у виду колико заиста шећера унесемо у организам. Сва газирана пића садрже велике количине ове намирнице, тачније фруктозе. Зато ове напитке треба избегавати у широком луку. Повећан унос фруктозе повећава ризик од гојасзности, али и развоја камена у бубрегу.

2. Дуго ношење једног купаћег костима

На плажи или базену често не приметимо да дуго носимо мокар купаћи што баш и није добра опција! Топлота и влажност су идеална подлога за развој бактерија и гљивица. Нарочито је ово ризично за припаднице лепшег пола које због своје анатомије лакше могу добити мокраћне или вагиналне упале и инфекције. Да бисте то спречили, редовно мењајте купаћи костим.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas