Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У ноћи између суботе и недеље почиње ЛЕТЊЕ РАЧУНАЊЕ ВРЕМЕНА: Како да припремимо организам за промене?

Пролеће је дошло прошлог викенда, а ускоро почиње летње рачунање времена.

1648211431_books-g8e82d873c_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У ноћи између суботе и недеље, 27. марта, у 2 часа после поноћи почиње летње рачунање времена. Казаљке ћемо померити за један сат унапред, односно са 02:00 на 03:00.

Померање времена за само један сат не звучи много, ипак ова нагла промена времена може да изазове  одређене тегобе у нашем функционисању. 

Прочитајте још: Зашто су опасне повишене масноће у крви? Корак од инфаркта и можданог удара

Прескакање једног сата унапред сваке године је дизајнирано као начин да се оптимизује дневно светло, што  би требалод а доведе до уштеде енергије.

Истраживања све више показују да годишња промена времена заправо може да има ненамерне штетне последице по здравље.

Може ли губитак једног сата сна заиста толико штетити? Истраживање каже да скраћивање сна за један сат једне ноћи можда на први поглед не звучи тако штетно за здравље, али, изгубљени сат може да има значајне ефекте, посебно међу онима који спавају мање од препоручених седам до девет сати.

Прочитајте још: ТРИ луда начина да се решите НЕСАНИЦЕ

Постепено мењајте распоред спавања током недеље пре померања сата могло би да нам помогне. Саветује се да дан пре тога покушате да одете у кревет 15 до 20 минута раније. На овај начин почињете да се прилагођавате летњем рачунању времена пре него што оно почне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas