Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕЗИНФЕКЦИЈА

ЗУБАР ОТКРИО: Ово је исправан начин чишћења четкице за зубе, потребно ју је дезинфиковати (ВИДЕО)

Четкица за зубе дом је више од 100 милиона различитих бактерија, како је показало истраживање универзитета у Манчестеру.

1609579090_pjimage.jpg
Фото: Принтскрин / ТикТок / др.м_
Oglas

Већ свако зна да је прање зуба основна хигијенска потреба, али ретко ко зна да наша четкица за зубе треба да се редовно чисти и то на одређен начин. Један зубар, Сухаил Мохиуддин, показао је како то једноставно да урадите, али и колико се нечистоће налази на самој четкици.

Прочитајте још: Празник је, а код зуба ЏЕП! Стоматолог Буквић саветује шта да радите

@др.м_

Дид yоу кноw yоур тоотхбрусх харборс а тон оф гермс!! Тхис ис хоw то цлеан ит анд кееп yоу хеалтхy! #хеалтхтипс #дентист #цоронавирус

♬ Лике Тхат - Доја Цат

Поделио је видео на ТикТок у којем је објаснио да процес прања четкице под хладном водом након прања зуба није довољан како би се очистиле све бактерије. То је зато што је четкица дом више од 100 милиона различитих бактерија, како је показало истраживање универзитета у Манчестеру.

Прочитајте још: Шта ако сами славите празнике? Постоје начини да се проведете ко никад пре

Наиме, Сухаил тврди како је најбоље да четкицу прво очистите сапуном и топлом водом, узимајући у обзир да се сапун мора темељно испрати са четкице, а затим дезинфиковати тако што ћете четкицу једном недељно преко ноћи оставити у антибактеријској течности за испирање уста или у смеси од две кашчице соде бикарбоне и 235 милилитара воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas