· · Коментари: 0

Некада је КРЧЕЊЕ ЦРЕВА сигнал за озбиљан проблем: Ова појава може бити много више од осећаја ГЛАДИ

Обично је безопасно, али ако га прате ови симптоми боље посетите лекара

1661347211_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиксабау

Да ли вам често крче црева? Овај звук је некима смешан, некима непристојан, а најчешће се јавља када смо гладни. Медицинска сестра Кери Мадормо објаснила је шта значи крчање црева и да ли представља разлог за бригу.

Крчање црева чућемо у било које доба дана, понекад ће га пратити и други симптоми, а ево због чега се јавља.

"Стручно име овог звука и појаве је борборигмус, и односи се на кретање гаса или хране кроз дигестивни тракт које се чује. Када једемо, црева померају течност и честице хране процесом перисталтике, односно контракције и опуштања. Када храна и течност прођу, овај процес наставља да помера ваздух и онда чујемо крчање", рекла је она.

Крчање у стомаку најчешће само значи да нисте јели неко време. Чешће ћете га чути ако сте гладни, јер нема хране у стомаку која би "забашурила" звук померања ваздуха кроз црева.

Прочитајте још: Препородите ваше лице помоћу методе 60 СЕКУНДИ

Али, ако сте често и надути, имате затвор или пролив, посреди може бити други проблем, упозорила је она.

"Често крчање у стомаку праћено гасовима, проливом или затвором може указивати на синдром нервозног црева. Ако имате ове симптоме већ неко време, боље је да се консултујете с лекаром", рекла је медицинска сестра.

Прочитајте који симптом, поред крчања, указује на то да сте "покупили" стомачни вирус!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.