Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Необично, али корисно: Једноставан начин да брзо решите свађу са партнером

Свађа у вези је често неизбежна

1672403388_shutterstock_1646347387.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Не говори се о нездравим и токсичним расправама, вец́ о онима које се завршавају са разумевањем након изражене разлике у мишљењу.

- Избегавање сукоба не функционише. Ако можете да научите више једни о другима кроз "расправу", онда је то заиста здраво - рекла је за ЦНН Кејтлин Кантор, сертификована терапеут.

Да бисте осигурали придуктивну расправу са партнером, постоји неколико ствари које би требало да имате на уму, као што је начин на који приступате разговору и колико добро слушате током свађе. Али, да ли сте чули да држање партнера за руку током свађе може да има много користи? Разумљиво, последња ствар коју бисте можда желели да урадите када се свађате са својим партнером је да му се приближавате.

Прочитајте још: Једна кашика дневно овог зачина може вам помоћи ДА ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ И СМАЊИТЕ ХОЛЕСТЕРОЛ

Држање за руке током свађе има смирујуц́е предности

Ако нисте осетљиви тип, физички додир дефинитивно није ваш језик љубави, међутим, студије показују да држање за руке током свађе може да ствои умирујуц́и и позитиван ефекат како током, тако и након свађе. Студија коју је спровео Универзитет у Амстердаму, која је истраживала 100 парова, открила је да држање за руке током расправе доводи до мирније комуникације, а након завршетка, обе стране су искусиле повец́ану позитивност, преноси Тхе Лист.

Више предности држања за руке са вољеном особом

Наравно, не морате да се свађате са својим партнером да бисте се држали за руке. У ствари, требало би да се често држите за руке са својом вољеном особом, јер то има толико користи. Када се људи сусрец́у са додиром, мозак ослобађа хормон који се зове окситоцин. Окситоцин је повезан са свим нејасним осец́ањима које ваше тело може да доживи када је заљубљено, попут поверења, топлине и срец́е.

Прочитајте још: Минерал задужен за имунитет, метаболизам и раст: Ево како на правилан начин да уносите ЦИНК

Осим тога, да ли сте знали да постоји термин који описује значајан недостатак физичког додира? Зове се "глад коже" пише Псицхологи Тодаи. Глад коже може да доведе до различитих менталних проблема, укључујуц́и депресију и усамљеност. Тако да, једноставно држање за руке може учинити чуда за ментално и физичко здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas