Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРОНА

Невероватни подаци истраживања! Трећина људи која прележи ковид има ОВУ ДИЈАГНОЗУ

Проблеми не престају након две недеље изолације и негативног теста

1619071197_d21c794c188829d5eceeed9b71eacb0e5658a52a.jpg
Oglas

Ново истраживање проведено на Универзитету Оксфорд доноси информацију како 34 одсто пацијената који су прележали корона вирус искусе једну ствар као симптом - неуролошки поремећај.

Једна од можда најтежих ствари које се вежу уз ову болест јесте чињеница да проблеми не престају након 14 дана карантина.

Дуготрајан ковид доноси симптоме попут умора, губитка укуса и мириса, отежано дисање и бол у мишићима, говоре старија истраживања.

Али, данас је студија дала нове резултате, и тврди како једна трећина оних који су имали болест и даље пате од посебно забрињавајућег симптома и то месецима.

Ово је врло важна тема јер су постојале сумње да је ковид и болест мозга!

Трећина пацијената добила дијагнозу неуролошког или психичког поремећаја

Резултати студије објављене пре неколико дана указују на чињеницу како 34 % особа које су имале ковид на крају заврше с дијагнозом или неуролошког или психичког поремећаја. Студија је проверавала шта се догађа 6 месеци након дијагнозе, па ће се испитивање наставити како би се открило шта стоји иза овог стања.

Ово је врло важна тема јер су постојале сумње да је ковид и болест мозга, не само дисајних органа, изјавио је Муса Сами, професор психијатрије на Универзитету Нотингем, али није учествовао у студији.

Прочитајте још: Чувајте се иако сте ревакцинисани против КОРОНА вируса: Ево када СТИЧЕТЕ ИМУНИТЕТ

Наводи да постоји неколико фактора који могу допринети чињеници да толики број пацијената доживљава дуготрајне симптоме, а у питању би могао бити стрес, боравак у болници и карактеристике болести.

Распон симптома од анксиозности до можданог удара

Најчешће неуролошке и психолошке дијагнозе су биле анксиозност код 17 одсто људи и промене расположења код 14 одсто. Око 50 % пацијента је доживело исхемијски удар, а ради се о крвном угрушку који делује на мозак.

Честе су дијагнозе деменције, долази до коришћења супстанци и несанице.

"Ово су подаци према провери великог броја пацијената, а потврђују да се ради и озбиљним поремећајима који делују на нервни систем", објаснио је вођа студије Пол Харисон.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas