Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
дијета

Ово поврће може вам значајно помоћи да смршате: Пуно је влакана и витамина Ц, идеално за губитак масти

Уврстите га у јеловник

1649252296_cook-gcfdc7b87e_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Стриктне и ригорозне дијете могу бити доста ризићчне по здравље и донети више штете од користи. Изгладњивање даје краткорочне резултате, а прескакање оброка може имати контраефекат. Нутриционисти зато саветују избалансирану исхрану која ће укључивати разноврсне намирнице. Исхрана која укључује доста свежег воћа и поврћа допринеће да се боље осећате и изгледате.

А поврће које ће вам помоћи да скинете непотребно сало је - паприка! Паприка садржи доста воде, али и влакна која су преко потребна дигестивном тракту. Поред тога, конзумирање овог поврћа може убрзати ваш метаболизам. Оно обилује витаминима А и Ц, калијумом, говжђем и поменутим влакнима. Поред тога, ова намирница спада у нискокалоричне, па без икакве гриже савести можете је јести.

Прочитајте још: Шест занимљивих савета који вам могу помоћи да изгубите масноћу са стомака

Витамин Ц преко је потребан нашем организму, а једна шоља црвене паприке садржи чак 190 милиграма овог важног витамина. Примера ради, то је дупло више од препоручене дневне дозе за одрасле особе. Недавно спроведена истраживања су показала да се може сагорети и до 25%  више масти уколико једу храну богату витамином Ц и истовремено упражњавају физичку активност

Када је реч о боји паприке, она не представља показатељ велике разлике у калоријској вредности. Али то може бити показатељ других ствари. Рецимо, наранџаста паприка је добар извор антиоксиданса лутеина, за који се сматра да смањује упалне процесе у организму. С друге стране, црвена паприка је сјајан извор бета-каротена који је савршен за здравље очију.

Прочитајте још: Вежбе за КАНЦЕЛАРИЈСКИМ СТОЛОМ: Предуго седење је ОПАСНО, док сте на послу практикујте ОВЕ ВЕЖБЕ!

Паприку можете спремини на стотине начина - можете је напунити, испећи, издинстати итд. Али, најздавија опција јесте да је једете свежу. Можете је убацити у салату или јести заједно са хумусом или парадајз сосом.

У сваком случају, имате више него довољно разлога да је уврстите у свакодневни јеловник!

Бонус видео:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas