Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Спава вам се на послу? Девет НАЈЕФИКАСНИЈИХ начина како да се ОДМАХ разбудите

Ако можете да останете код куће и опустите се, бити мало поспан није велика ствар. Али умор на послу може имати значајне последице.

1632141138_Depositphotos_194562514_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Можда ћете пропустити рокове или заостати у обиму посла. Ако ово постане образац, ваш посао би могао бити угрожен. Лечење основног узрока дневне поспаности - попут апнеје у сну - може вам помоћи да побољшате ниво енергије и побољшате когнитивне функције. Али чак и ако предузмете кораке да се осећате боље, дневна поспаност се можда неће побољшати преко ноћи.

Прочитајте још: Треба ли избегавати да једете ОВО воће са високим садржајем ШЕЋЕРА?

Ево како да управљате дневном поспаношћу на послу.

1. Шоља кофеина

Ако се на послу осећате тромо, шоља кофеина могла би вам повећати енергију која вам је потребна да обавите посао. Кофеин је стимуланс, што значи да повећава активност у мозгу и нервном систему. Може побољшати ваше способности размишљања и менталне перформансе и помоћи вам у борби против поспаности. Идите у собу за одмор на кафу или прошетајте до локалног кафића.

Пазите да не претерате. Прекомерно конзумирање кофеина може да вас стимулише и учини нервозним, што може утицати на ниво продуктивности.

Бидите окупирани послом, али не превише, јер вас то може додатно уморити

2. Дремните накратко

Понекад је затварање очију једини начин да преболите дневну поспаност. Ако морате да затворите очи, покушајте да дремнете током паузе за ручак.

3. Устаните од свог стола

Предуго седење на једном месту може погоршати дневну поспаност. Периодично устајање са радне станице и ходање унаоколо покреће крв. Такође вам може помоћи да останете будни и концентришете се на свој посао.

Фото: Пиксабеј

4. Слушајте оптимистичну музику

Ако сте поспани на послу, обављање посла у тишини може бити потешкоћа. У сваком тренутку можете се осећати као да ћете заспати. Да бисте пробудили мозак, слушајте оптимистичну музику.

5. Једите лагани ручак

Ако се носите са честом дневном поспаношћу, обилан ручак могао би да погорша стање. Дајте све од себе да се клоните залогаја, газираних пића или угљених хидрата попут белог хлеба и беле тестенине.

6. Нека ваш радни простор буде светао

Ако имате среће да радите у простору са прозорима, отворите завесе и пустите мало природног светла. Сунчева светлост у вашој канцеларији може повећати будност и енергију.

Прочитајте још: Шест симптома да вам је ЈЕТРА пуна ОТРОВА!

7. Попрскајте лице хладном водом

Ако се мучите да останете будни на послу, идите у купатило и попрскајте лице хладном водом. Овај брзи и једноставан трик може вас поново активирати и пружити преко потребно разбуђивање.

Фото: Пиксабеј

8. Укључите вентилатор

Можда ћете желети да уложите у вентилатор за ваш пословни простор или радну површину ако се носите са дневном поспаношћу. Кад вам се спава, усмерите вентилатор у свом правцу и укључите га. Баш као и природни поветарац напољу, хладан ваздух из вентилатора може повећати вашу будност.

9. Останите заузети

Дневна поспаност се може појачати због превише застоја. У зависности од природе вашег посла, можда ћете имати периоде када имате мање обавеза. Покушајте да све време будете окупирани послом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas