Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стопала могу открити повишен ХОЛЕСТЕРОЛ: Обратите пажњу на ове тегобе

Важно је да на време уочите знакове које вам шаље организам

1657610182_anastasiia-chepinska-QD_8xw1ixlc-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Нездрав начин живота може утицати на појаву разних проблема. Превише масна и зачињена храна, мањак физичке активности, алкохол, цигарете, унос велике количине хране, све то може довести до пораста лошег холестерола у крви.

Уколико премашује дозвољене вредности, може бити изузетно опасан по наше здравље. Вишак холестерола има тенденцију да се залепи за унутрашње зидове крвних судова, што може проузроковати болести попут шлога, повишеног крвног притиска, атеросклорозе, срчаног обољења, обољења бубрега итд.

Прочитајте још: Да ли сте пробали ЦРНУ ЛИМУНАДУ: Здравија је од обичне, а има један кључни састојак!

Због свега тога изузетно је важно да обратите пажњу на знакове упозорења које вам шаље ваш организам. Повишен ниво лошег холестерола у крви може се рефлектовати на стопала. Рецимо, крхки и ломљиви нокти који споро расту могу бити један од знакова. Али крхки и ломљиви нокти могу указивати да вашем телу фали калцијум или неки други минерали.

Чести грчеви и осећај утрнулости у стопалима такође могу бити једни од показатеља да ваш кардиоваскуларни систем не функционише најбоље. Код периферних васкуларних болести, крвни судови се сужавају или зачепљују, што ограничава проток крви до стопала.

Прочитајте још: Све више људи обољева од СИНДРОМА САГОРЕВАЊА: Посао вас може довести до овог стања

Периферне васкуларне болести (ПВД), веровали или не, могу да успоре раст длака на ногама. Такође, и промене на кожи могу бити аларм. Црвенкастоплава или бледа боја коже могу указивати на проблеме са холестеролом.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas