Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПОРТ

Разлози због којих морате да се ИСТЕЖЕТЕ сваког дана!

Истезање мишића, зглобова, тетива, путева крви и енергије требало би да буде део свакодневног вежбања, јер на тај начин позитивно делујемо на многе функције нашег организма.

1621513941_young-woman-2699780_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Данас већина људи има велику тензију и стрес у телу, а то значи да су мишићи, тетиве, везивна ткива и зглобови изгубили природне функције. Многи се навикну на такво стање тела, прилагоде се.

Прочитајте још: Можда не лечи, али масажа чини чудо за плућа

Много седења, неактивност или преоптерећеност ума и тела доводе до константне тензије, што узрокује константно излучивање хормона кортизола. Он стеже крвне судове, повећава притисак у телу, смањује доток крви у мозак, спречава регенерацију и стварање нових ћелија, знатно смањује способност учења и памћења.

Висок ниво кортизола у телу може узроковати многе здравствене проблеме као што су несаница, висок притисак, кардиоваскуларне болести, слаб имунитет, лоша расположења, аутоимуне болести, поремећај нивоа шећера у крви…

Постепено треба учити како релаксирати ум и мишиће, тако да се спозна разлика између тензије и релаксације. Сва мишићна активност у телу је контролисана нервним системом, а нервни систем је контролисан менталном активношћу. Због свега тога ментални тренинг је врло важан у вештини ичуан.

Мора да се створи намера и идеја истезања (ширења) тела у релаксацији – јер иначе силна створена навика блокираног и скупљеног тела (тензија, стрес) неће дозволити да отворите тело и да га истегнете.

Како да урадите вежбу истезања тела, којом ћете релаксирату ум и мишиће, погледајте овде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas