· · Коментари: 0

Које воће је најбоље за псе? Обожавају да га једу, а одлично је за здравље

Када седнете да уживате у укусној и здравој ужини, ваш пас можда седи до ваших ногу и такође жели да ужива у ономе што једете. Већина воћа је савршено безбедна у умереним количинама за псе, а нека су веома токсична

1651079137_karsten-winegeart-nxFp7SVQuvY-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

Многи различити плодови су безбедни за ваше кућне љубимце. Већина воћа садржи природне шећере, па је умереност најбоља. Када уносите ново воће у исхрану вашег љубимца, најбоље је да почнете полако и додајете само једно по једно воће како бисте били сигурни да тело вашег љубимца може да поднесе то воће због алергија или других реакција.

Топ 10 воћа за псе

Банане 

Банане су одлична посластица за псе у којима уживају. Ово воће је богато калијумом, витаминима, биотинским влакнима и бакром. Иако садрже много потребних витамина и минерала, они пружају велику количину шећера и треба их давати умерено.

Јабуке

Јабуке садрже витамин А и витамин Ц. Ово је укусна посластица са мало масти за ваше љубимце. Само се побрините да уклоните семенке пре него што их дате свом псу.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Боровнице

Боровнице садрже много антиоксиданата као што је ресвератрол. Познато је да ови антиоксиданси помажу у спречавању оштећења ћелија у телу, имају својства против рака и боре се са срчаним обољењима. Такође, у боровницама се налазе танини који помажу код инфекција уринарног тракта . Сва ова корисна својства чине боровнице одличном посластицом за вашег пса.

Купине

Купине су пуне потребних витамина и минерала. Ове бобице чине укусну посластицу коју можете дати свом љубимцу. Као и већина воћа, најбоље је дати само неколико воћа одједном.

Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже

Диња

Још једно одлично воће које можете понудити свом псу. Ово воће има веома мало калорија, али још увек има тоне додатих витамина и минерала. Ова укусна посластица је, међутим, пуна шећера и требало би да се нуди само у ограниченој мери.

Наранџе

Наранџе су одличан начин да ваш љубимац добије витамин Ц и калијум. Иако сви пси не воле цитрусно воће, ово је обично омиљено за многе псе. Обавезно прво уклоните кору и семенке.

Киви

Киви садржи пуно витамина Ц и калијума и одлична је посластица за вашег љубимца. Најбоље је уклонити кожу пре него што дате ово воће свом псу. Иако је воће мало, никада свом љубимцу не би требало да дате цео киви. Увек уклоните кожу и исеците киви на мале комаде величине залогаја.

Бруснице

Бруснице су одлично воће за храњење вашег пса. Они такође долазе као сушено воће које је лака ужина за понети на путовања. Бруснице се користе у многим суплементима бешике за помоћ код инфекција уринарног тракта или других уринарних проблема.

Прочитајте још: Булдог оштенио "МАЛО ЧУДО": Штене са јарко зеленим крзном се рађа једном у 10.000 (ФОТО)

Бундева

Бундева је одлично воће које можете дати свом псу. Бундева је веома богата влакнима и витамином А. Ово је одлично воће за помоћ псима који пате од гастроинтестиналних проблема као што су дијареја и затвор. Бундева је уобичајено воће које се користи за помоћ псима који имају проблема са истицањем аналних жлезда.

Јагоде 

Јагоде су пуне витамина Ц и одлична ужина коју можете дати свом псу. Ове бобице такође садрже ензим за који се показало да чини зубе беле. У умереним количинама, јагоде су укусна посластица.

Савети за храњење паса воћем

Када додајете воће у исхрану вашег љубимца, најбоље је да почнете са само једном врстом воћа и полако додајете другу. Ово вам помаже да знате које воће воли ваш љубимац и како то воће утиче на тело вашег пса.

Ако плод има кожицу или семенке, најбоље је уклонити кожицу и семенке. Они се могу заглавити у цревима вашег пса и тада ће им требати хитна операција

Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже

Ограничите број воћа које храните на само малу количину. Већина воћа такође садржи природни шећер. Прекомерни унос шећера није погодан за вашег пса и може довести до тога да ваш пас постане гојазан, па чак и да добије дијабетес .

Какве користи воће доноси псима

Све воће има неке од есенцијалних витамина и минерала и представља укусну посластицу коју можете поделити са својим кућним љубимцима. Дајте само малу количину, уверите се да ваш љубимац не добија превише шећера и свих потребних витамина. Воће је одлична посластица коју можете додати у свакодневну исхрану вашег љубимца заједно са суплементима како бисте добили потпуну исхрану.

Воће је одличан додатак исхрани сваког пса. Када уживате у воћу, а ваш пас жели комад све док није отрован, безбедно је да га делите умерено. Воће је нешто у чему могу да уживају и људи и животиње током врелог летњег дана.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.