· · Komentari: 0
PILING

JESENJE čišćenje: LICE MAŽITE onim što JEDETE

Pored industrijskih preparata za čišćenje lica, odličan efekat imaju i pilinzi koji možete sami da napravite kod kuće.

1601468372_MaskaPewxel.png
Foto: Peksel

Potrebna su vam samo dva sastojka - piling čestice i tečna komponenta.

Naučnica i stručnjak za lepotu iz Los Anđelesa Mariza Pleša za piling preporučuje beli ili smeđi šećer, sitno mlevene zobene pahuljice ili brašno.

Pahuljice Foto: Depozit

Pročitajte još: Kako pravilno ČEŠLJATI KOSU prema tome da li je RAVNA ili KOVRDžAVA

Od tečnih, odnosno mekanih komponenti, u koje se stavljaju čestice pilinga, idealni su voda, med, jogurt ili ulje. Piling radite jedan minut a onda isperite mlakom vodom. Rezultati su odmah vidljivi, lice će biti sjajno i čisto.

Sa uljem se lakše trlja koža i uradi piling.

- Predlažem ulje jer vlaži kožu i omogućava lakše trljanje - kaže Mariza Pleša.

Ulje semenki bundeve je za kožu sa aknama.

Odlična su ona od maslina, badema, semenki bundeve ili grožđa.

Ulje semenki bundeve je super za kožu s aknama. Ukoliko imate osetljivu kožu, uradite umirujući piling za lice od zobenih pahuljica. Pomešajte po jednu kašiku pahuljica i sitno mlevenog smeđeg šećera i dve do četiri kašike maslinovog ulja.

Ružin med za suvu kožu
Za suvu kožu je idealan piling od ružinog meda, koji uklanja mrtve ćelije i smanjuje crvenilo na koži.

Pročitajte još: Zaboravite na BOTOKS! Ovo je idealna maska za PRIRODNO ZATEZANJE LICA

U recept ide pola kašičice latica ruža u prahu i isto toliko sitno mlevenih zobenih pahuljica ili brašna, jedna kašičica meda i pola kašičice vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.