Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE NAVIKE

Svakog dana u kafu sipajte CIMET - vratiće vam se VIŠSETRUKO

Zbog svojih lekovitih osobina, cimet se od davnina koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ajurvedi.

1619732506_Depositphotos_150130360_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, da ima fungicidno dejstvo jer uništava gljivice i sprečava njihov razvoj. Salicilat u cimetu snižava temperaturu i deluje protiv upala. Osobina njegovih esencijalnih ulja da deluju antimikrobno daju mu mogućnost i osobinu konzervansa.

Pročitajte još: Jabukovo sirće krije brojne namene: Očistite njime kuću, negujte kožu, a evo kako da ga koristite za ljubimce!

Zbog ovih baktericidnih svojstava možete ga koristiti kao prirodni konzervans hrane jer ako se doda hrani on će sprečiti njeno kvarenje i stvaranje bakterija. Prijatan miris ovog začina podsticajno deluje na rad mozga pri čemu naročito poboljšava pažnju, radnu memoriju i vizuelni doživljaj. Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka i ostalih bitnih minerala. Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2).

Upravo, zbog svega navedenog postoji mnogo razloga zašto treba da ga koristite svakodnevno. Najbolji način za to je da ga svakog dana stavljate u kafu, posebno u jutarnju kafu.

Evo koje dobrobiti će vaš organizam imati ukoliko ga svakog jutra dodajete u kafu.

1. Jača imunitet

Dovoljno je da se doda četvrtina kašičice cimeta u vruću kafu i vaše tijelo će moći da se izbori sa virusima i bakterijama.

2. Stimuliše mozak

Pročitajte još: CRVENA boja bez trunke HEMIJE: 4 kašike mlevene paprike i sok od višnje učiniće ČUDO!

Cimet poboljšava pamćenje, održava vas budnim i jača koncentraciju.

3. Smanjuje nivo šećera u krvi i nivo holesterola

Redovna upotreba cimeta može da vas zaštiti od dijabetesa i povišenog holesterola. Potrebno je samo 6 grama dnevno.

4. Smanjuje menstrualne bolove

Pročitajte još: Planirate DIJETU? Ovo su najgora tri dana za početak koja GARANTUJU NEUSPEH

Dakle, žene koje imaju bolne menstruacije, piću i hrani treba da dodaju cimet.

5. Poboljšava cirkulaciju i povećava nivo energije

Vruć napitak, na primer kafa, sa četvrtinom kašičice cimeta će povratiti energiju i podstaći cirkulaciju. Ovakva kombinacija je posebno korisna za ljude koji uvek imaju hladne noge i ruke.
Cimet ide uz kafu, kapućino, tursku ili instant kafu, čak u čokoladno mleko ili čaj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas