· · Komentari: 0
SAVET

Ako vam se kosa mrsi posebno tokom leta, probajte "OBRNUTO PRANJE"

Ovaj bjuti trik razmrsiće vašu kosu posle svakog pranja.

1624905896_swimming-pool-2531950_1920.jpg
Foto: Piksabej

Duga i negovana kosa oduvek je bila najlepši aksesoar kod žena. Ipak, nega kose, posebno tokom letnjih dana, može biti jako komplikovana.

Naime, prevelika izloženost suncu dovodi do isušivanja dlake, a suva kosa se lakše mrsi.

Pranje kose koje je tokom leta češće nego u zimskom periodu, takođe utiče na njen kvalitet.

Pročitajte još: JEFTIN TRIK da se zauvek rešite MASNE KOSE: Dodajte u šampon prstohvat SOLI - rezultati su ZAPANJUJUĆI

Stoga, sledeći put kada budete prali kosu, uradite to na malo drugačiji način.

Tokom svakog pranja pre šampona nanesite balzam za kosu po zamršenim krajevima.

Balzam ostavite da deluje nekoliko minuta, pa raščešljajte kosu prstima ili plastičnom četkom.

Nakon toga kosu operite standardno, kako to inače i radite - jedno ili dva šamponiranja, i na kraju opet balzam ili maska.

Pročitajte još: Perete li četku za kosu svake sedmice? Trebalo bi, a evo zbog čega

Kosa će biti mekša, lakše će se češljati, i ono što je najvažnije, neće se mrsiti.

Još jedan savet tokom leta kojeg se treba pridržavati jeste minimalno korišćenje fena za kosu.

Kako biste kosu što manje oštetili, izbegavajte fen i druge izvore toplote za stilizovanje frizure, poput pegle ili figara. Pustite je da se prirodno osuši na letnjem vazduhu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.