Oglas
· · Komentari: 0
JUTARNJE NAVIKE

Voće za DORUČAK? Naučnici objašnjavaju zbog čega je to PAMETNA ODLUKA

Naučnici rešavaju nedoumicu da li je fruktoza dobra na prazan stomak.

1643640456_bowl-g073e9b137_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u toku dana, zbog čega mu treba posvetiti posebnu pažnju kada je izbor namirnica u pitanju.

 Naime, organizmu je posle odmora i sna potrebna energija, pa je unos zdravih namirnica pravo rešenje , a u njih svakako spada voće.

Pročitajte još: Idealno za MRŠAVLJENJE: Stručnjaci otkrili koja je kaša NAJZDRAVIJI izbor za doručak

Naučnici su istraživali da li je pametno ujutru, na prazan stomak unositi fruktozu, odnosno šećer koji sadrži voće, i došli su do zaključka da je jako dobro da u svoj doručak uključite i voće.

Naravno, voće treba uključivati i u druge obroke jer je izuzetno zdravo.

Voće obiluje vitaminima i vlaknima koji pomažu da se do ručka zadrži osećaj sitosti, zbog čega nema potrebe za prejedanjem. Možete, na primer, doručkovati ovsene pahuljice, a u njih dodati izrendanu jabuku ili bobičasto voće.

Međutim, neka istraživanja pokazuju da je ujutru najbolje pojesti samo voće bez ikakvih dodataka jer tada naš organizam uzima ono najbolje iz voća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas