· · Komentari: 0

Čaj od NANE vam može pomoći da se oslobite SALA na stomaku: Smanjuje apetit i rešava probleme sa verenjem

Čaj od nane može biti veoma koristan

1669295301_Foto-Shutterstock-caj.jpg
Foto: Shutterstock

Podrazumeva se da ne postoji napitak koji će vas magično naterati da smršate preko noći. Međutim, čaj od nane može da bude veoma koristan ako pokušavate da se rešite sala sa stomaka.

Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo rekla je za časopis Eat This, Not That da je čaj od nane jedno od najboljih pića za mršavljenje.

"Nema kalorija. Slatkog je ukusa i moći ćete da smanjite apetit i želju za slatkišima. Osim toga, nana ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Takođe rešava probleme sa varenjem", rekla je ona.

Pročitajte još: Đumbir jači od prehlade: Idealan napitak za zimske dane

Istraživanje objavljeno u "Journal of Clinical Gastroenterology" pokazalo je da su učesnici koji su konzumirali mentu bili u stanju da ublaže sindrom iritabilnog creva. Na taj način smanjili su i nadimanje stomaka. Ublažava grčeve glatkih mišića, koji mogu biti uzrokovani menstruacijom.

Ovaj čaj ne sadrži kofein, a pozitivno utiče na mentalni kapacitet. Istraživanje sa Univerziteta Northumbria pokazalo je da nana poboljšava raspoloženje i pamćenje.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.