Oglas
· · Komentari: 0

Četiri namirnice koje će vam pomoći da uklonite salo na stomaku: Pospešuju varenje i izbacuju višak vode

Uvrstite ove četiri namirnice u ishranu

1681066344_dijeta-2.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Koliko puta ste ustali ujutru i bili zadovoljni svojim izgledom, ali onda se u toku dana slika promenila? Kako je vreme odmicalo vaš stomak više nije bio ravan. To ne znači da treba napornije da radite trbušnjake, već da povedete računa o ishrani.Određene namirnice izazivaju nadimanje, ako i industrijska i brza hrana, dok određene namirnice povoljno deluju na digestivni trakt i pospešuju izlučivanje viška tečnosti. Evo koje su to namirnice:

1. Jogurt

Ovaj mlečni proizvod sadrži prirodne probiotike koji nastaju procesom fermentacije, a koji su veoma važni za održavanje crevne flore. Dobre bakterije jačaju imunitet organizma, olakšavaju varenje i podstiču probavu. Sadrži i značajne količine kalijuma, fosfora, riboflavina, joda, cinka i vitamina B5.

2. Zeleni čaj

ova biljka je veoma delotvorna za izbacivanje viška tečnosti, što smanjuje nadimanje u stomaku usled zadržavanja viška vode. Osim toga, zeleni čaj ubrzava metabolizam, pa je samim tim pomoć prilikom mršavljenja. Osim toga, sadrži antioksidante, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem, lakšava varenje, a zahvaljujući kofeinu postiče koncentraciju.

3. Đumbir

Ovaj koren je vekovima korišćen kao delotvorno sredstvo koje olakšava varenje, naročito proteina. Pospešuje izbacivanje vode iz tela, deluje antiinflamatorno, a ima i antioksidantna svojstva. Pomaže kod mučnine.  

4. Celer

Ovo korenasto povrće sadrži mnogo vode, preko 90 odsto, kalcijuma i kalijuma koji je važan za izbacivanje tečnosti, kao i dijetalna vlakna, koja potpomažu probavu i drže nas sitim. Celer je dobar za izbacivanje toksina, a u tu svrhu najčešće se koristi njegov zeleni deo, tj. stabljike.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas