Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA "OSAM SATI": Bazirana je na izbalansiranoj ishrani koju morate konzumirati u tačno određeno vreme

Ukoliko budete poštovali pravila, ova dijeta vam može pomoći da smršate bez gladovanja

1704448198_Foto-Shutterstock-dijeta2.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Mršavljenje je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka i jedna od odluka od kojih se najčešće i najbrže odustaje. Prema britanskom istraživanju, skoro svaka treća žena zacrta da je na dijeti od 1. januara, ali to ne potraje ni pet dana, prenosi "Dejli mejl".

Umesto da namećete sebi drastične režime ishrane ili izgladnjivanje, opredelite se za dijetu baziranu na povremnom postu: i jedite i mršavite.

Jedite samo osam sati dnevno

Najvažnije pravilo ove dijete jeste da možete jesti samo tokom osam sati u toku dana, dok ostalih 16 sati treba da pijete samo vodu ili biljne čajeve. Rezultati su najbolji ako jedete od 9 do 17 sati, ali u zavisnosti od ritma života i radnog vremena, logično je da to vreme ne može svima odgovarati. Zato možete da pomerate satnicu - neka to bude od 10 do 18 ili od 11 do 19 časova. Trebalo bi da se držite pravila da vaš poslednji obrok bude najkasnije do 19 sati.

Kada završite uzimanje obroka, više nije dozvoljen bukvalno nijedan keks, ali zato vodu i čajeve možete piti u neograničenim količinama.

Pazite na kalorije

Važna smernica je i da razmak između obroka uvek mora biti četiri sata. Ograničenja u vezi sa hranom nema - dozvoljeno je sve, čak i fast-fud. Međutim, to ne znači da treba da se prejedate, jer unos hrane ne bi trebalo da prelazi 2.000 kalorija dnevno.

Što se zdravije hranite, rezultati će biti bolji i vi ćete se osećati poletnije - ako budete umereni uz ovaj režim ishrane, možete smršati i do četiri kilograma za nedelju dana. U suprotnom, brojka na vagi pokazaće samo dva kilograma manje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas