Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Doručak iz snova: Pita sa mesom od domaćih razvučenih kora po baka Jelinom receptu (RECEPT/VIDEO)

Ukusnija verzija omiljenog jela

1665728285_pitabaka.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Pitu sa mesom svi vole, a iz bakine kuhinje stiže nam najbolji recept za ovo mnogima omiljeno jelo. 
 

Potrebno je:

  • 450 gr brašna
  • 250-300  mlake vode
  • malo soli

Nadev:

  • 400 gr mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • ulje, biber so

Pročitajte još: Sjajna ideja za ručak: Napravite KUPOLE OD KARFIOLA (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko .Podeliti na dva dela. Pokriti ga i ostaviti  20-30 minuta. 
  2. Raširiti stolnjak na sto, malo ga posuti brašnom, pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama.
  3.  Ostaviti testo još 10 minuta da sodtoji. Ruke namazati uljem,  pa sa spoljni deo ruku šakama zavući pod testo. Podignuti uvis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve, sve ukrug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve.
  4. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati mleveno meso i dobro ga upržiti. Treba da bude poklopljeno bar 15 minuta. Dodati soli, bibera, može i malo mlevene paprike po želji. Rasporediti pola količine mesa na celu koru, ostaviti  2 prsta na sredini prazno. 
  5. Saviti sa jedne, pa sa druge strane u rolnicu, pa preseći razvučeni deo na sredini da se dobiju dve rolnice. Uviti u krug ili po obliku tepsije koju ste prethodno premazali uljem. Tako i drugi deo testa. Peći 30 minuta na 200 stepeni  da lepo porumeni. Pokriti krpom pečenu pitu da se malo prohladi i servirati. 


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas