Oglas
· · Komentari: 0

Dva recepta za preukusno testo: Oduševite svoje ukućane zanimljivim poslasticama (VIDEO)

Isprobajte recepte koji će vas oduševiti

1700729097_Foto-Privatna-Arhiva-baka1.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stižu dva recepta za preukusno testo.

Potrebno je:

20 gr svežeg kvasva
1 kašičica šećera
2 jaja
3 kašike ulja
malo limunove korice
so
550-600 gr brašna
100 gr suvog grozđa
 kašika maslaca ili margarina

Priprema:

Prvi recept:

Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka i dodati šećer. Kad nadođe dodati ostatak mlakog mleka, koricu limuna jaja, ulje i dodavati brašno da se dobije mekše brašno. Zamesiti glatko testo. 

Ostaviti da odmori 30 minuta i podeliti na dva dela. Jednu polovinu podeliti na pola, pa razviti u pravougaonik. Premazati margarinom tanko i posuti suvim grozđem koje ste potopili u rum. Uviti u rolat iseći po dužini na tri trake i isplesti pletenicu. 

Staviti u podmazan pleh pa pokriti da poraste i premazati žumancetom, peći na 180 stepeni 40 minuta. Posuti vanilin šećerom i pokriti krpom da se ohladi. Odlično uz kafu ili čaj.

Drugi recept:

Testo razviti u pravougaonik iseći na trake pa njih preseći na kraće oko 10 cm. Staviti jednu na drugu traku da ima po dve i pokriti da poraste.

Štapićem za roštilj pritisnuti po dužini i spojiti krajeve. Pržiti u dubokom ulju kao svake krofne.

Posuti prah šećerom. Uživajte!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas