Oglas
· · Komentari: 0

KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA USKRŠNJI POST: Mekan, sočan i veoma jeftin (RECEPT)

Mnogi koji poste u ovom periodu na umu treba da imaju što više ideja kako bi ishrana bila raznovrsna. Bilo da je u pitanju post na vodi ili ulju.

1712136626_adfg.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Navikli smo da redovno jedemo i razne poslastice, a za vas je tu sada nešto starinsko, a to je kolač sa višnjama na vodi. To je nešto što će se svima svideti, jer i kod naših baka kad god odemo uvek jedemo kolače sa višnjama, orasima...

Sastojci:

  • višnje - 300 grama
  • voda - 400 ml
  • pekmez - 4 kašike (po vašem izboru)
  • šećer - 12 kašika
  • pšenične klice - 100 grama
  • brašno - 18 kašika
  • prašak za pecivo - 10 grama

 

Priprema:

Rernu uključite i zagrejte na 200 stepeni.
U većoj činiji pomešajte prašak za pecivo, vodu, šećer, brašno i pšenične klice, pa sve dobro promešajte.
Zatim se dodajte pekmez, a onda smesu lepo izjednačite.
Kada dodate pekmez, ubacite i višnje i promešajte sve zajedno sa špatulom.
Smesa neka odstoji dok se rerna zagreje.
U pleh dimenzija 30 x 20 stavite papir za pečenje, pa masu jednako rasporedite po njemu.
Sve poravnajte i stavite da se peče.
Čim stavite u rernu, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko 55 minuta.
Kada se ispeče, kolač izvadite iz rerne, a kada se ohladi pospite sa šećerom u prahu.

(Alo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas