Oglas
· · Komentari: 0

KRMENADLE A LA RADOŠ: Sprema ih na poseban način (RECEPT)

Spremite krmenadle kao što ih sprema glumac i reditelj Radoš Bajić.

1658238947_37857_rados-bajic-foto-reprint-tv-novosti_f.jpg
Foto:reprint TV Novosti
Oglas

Radoš Bajić iza sebe ima blistavu karijeru sa više od 100 glavnih i velikih uloga na filmu i televiziji.

Dobitnik je svih najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Pored velikog broja uloga i autorskih projekata, publika najviše voli njegovu seriju "Selo gori, a baba se češlja".

Gotovo pola veka je u ljubavi sa suprugom Milenom, a najponosniji je na svoju decu, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi: Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa.

Foto:V.Danilov

Glumac voli i da kuva, te su "TV Novosti" 1991. godine pisale o receptu za pripremanje svinjskih krmenadli kome je on nadenuo posebno ime: "Kremenadle a la Radoš".

Za ovaj recept potrebno je:

 1kg krmenadli
   malo krompira
   šargarepa
   crni luk
   karfiol
   Kupus
   brašno
   2 jaja
   so i biber
   sirće
   ostalo povrće

Pročitajte još: Teleća čorba kao iz restorana: Ukus će vas oduševiti, a priprema je veoma jednostavna (RECEPT)

Foto:reprint TV Novosti

Krmenadle spremate na ovaj način:

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte sečeno povrće na komade i dolijte još vode.

Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas