Oglas
· · Komentari: 0

NAJMEKŠI ČUPAVCI: Kolač za sve generacije - Zasladite se na najbolji način (RECEPT)

Starinska poslastica sa kojom nema greške

1693647965_shutterstock_109697687.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čupavci se jednostavno pripremaju i iako je potrebno malo strpljenja, ukus koji dobijete na kraju je zaista božanstven i neponovljiv.

Sastojci:

Za biskvit: 

  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za umak:

  • 350 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike kakaa
  • 3 kašike šečera
  • 150 g margarina

Za valjanje:

  • 250-300 g kokosa

Priprema:

  1. Odvojite belanca od žumanca, pa potom umutite belnca sa polovinom od napomenute količine šećera u čvrst sneg i ostavite sa strane.
  2. Potom umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilinim šećerom.
  3. Dodajte brašno i prašak za pecivo,a potom i mleko, pa umutite mikserom. 
  4. U to na kraju lagano umeštajte i sneg od belanca mešajući špatulom.
  5. Smesu izlite u nauljen pleh, pa pecite 20 do 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 
  6. Kada se prohladi, isecite na kocke željene veličine. 
  7. Potom napravite čokoladni preliv, tako što ćete izlomljenu čokoladu da stavite u šerpu sa mlekom, kakaom, šećer i margarinom i zagrevajte uz mešanje dok se ne rastopi.
  8. Kada se malo prohladi, kocke valjajte u topli umak tako da se namoče sa svih strana, pa ih spuštajte u tanjir sa kokosom. 
  9. Čupavce stavite u frižider da se stegnu, a potom se i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas