Oglas
· · Komentari: 0
brzo i ukusno

POSNE MAKARONE SA “SIROM” ZA 15 MINUTA: Napravite vaše omiljeno jelo i u toku posta

Ko još ne voli makarone sa sirom? Sada uz male izmene možete uživati u ovom jelu i u toku posta!

1647869267_makarone.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/ Thee Burger Dude
Oglas

Posne ili veganske makarone sa "sirom" se brzo i lako spremaju kao i tradicionalne makarone na koje smo svi navikli, s tim da ćete možda ovaj recept i više zavoleti!

Pročitajte još: FALAFEL BURGER: Postan i ukusan obrok koji će vas sigurno zasititi!

Sastojci koji će vam biti potrebni su: 

160 g sirovih indijskih oraščića
200 g šargarepe, oljuštene i isečene na kockice od 1 cm
700 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice od 1 cm
90 ml maslinovog ulja
40 g nutritivnog kvasca
1 limun, samo sok
4 čena belog luka, oljuštena i iseckana
1 kašika Dižon senfa
1 kašika belog vinskog sirćeta
1 kašičica bibera
400 g makarona (posne)
3 kašike panko prezli

Način pripreme: 

KORAK 1
Veče prethodno potopite indijske orahe u vodu i ostavite preko noći da se natope.

KORAK 2
Zagrejte rernu na 180C/160C sa ventilacijom. Šargarepu i krompir kuvajte na pari 5 minuta, dok potpuno ne omekšaju, zatim ih ubacite u blender. Ocedite indijske oraščiće i dodajte ih sa 60 ml ulja, a zatim meštajte dok se i oraščići ne utope u smesu. Dodajte ostale sastojke – osim makarona, prezla i preostalog ulja – pa ponovo mešajte dok smesa ne postane glatka i dobro začinite. Dodajte malo vode i malo maslinovog ulja ako izgleda previše gusto i suvo, a zatim ostavite da odstoji. Taj sos je u stvari zamena za sir ili pavlaku koja se stavlja u tradicionalne makarone sa sirom, što ih i čini posnim. 

KORAK 3
Makarone skuvajte u šerpi sa slanom vodom 1 minut kraće od uputstva na pakovanju, ocedite i stavite ih u več pripremljeni sos. Prebacite smesu u posudu za rernu, pomešajte prezle sa preostalim uljem i malo začina. Pecite makarone oko 20/25 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas