· · Komentari: 0
RECEPT

Preukusni MAFINI sa MAKOM koji se LAKO spremaju (RECEPT)

Napravite mafine na malo drugačiji način.

1628065674_muffin-3050685_1920.jpg
Foto: Piksabej

Mafini su jedna od omiljenih poslastica - lako se spremaju, a eksperimentisanje sa nadevima i sastojcima su i te kako poželjni.

Ukoliko ste ljubitelji maka, predlažemo vam da napravite ove preukusne mafine, a jednostavan recept i način pripreme garantuje da će ispasti odlično.

Pročitajte još: PALAČINKE umesto KORA: Recept za jednostavnu, a preukusnu TORTU (VIDEO)

Sastojci:
 
brašno - 250 g
šećer - 120 g
vanilin šećer - 1 kesica
prašak za pecivo - 1 kašičica
jaja - 2 komada
ulje - 70 ml
jogurt - 100 ml
mak - 2 kašike

Priprema:

Sjediniti brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati jaja, jogurt, ulje i mak. Sve sastojke dobro upromešati žicom kako bi se dobila ujednačena smesa.

Kalup za mafine obložiti papirnom korpicom i razliti u njih pripremljenu smesu, i peći ih  u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Gotove mafine zajedno s korpicama izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohlade.

Po ukusu možete ih posuti šećerom u prahu ili izrendanom čokoladom.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.