· · Komentari: 0

Recept za POSNU PITU sa pivom: Ona je sastavni deo SRPSKE TRPEZE neverovatnog ukusa

Isprobajte recept koji će vas oduševiti

1670079848_Foto-Shutterstock-pita.jpg
Foto: Shutterstok

Za sve koji vole burek, posna pita sa pivom će biti posebna poslastica. Izuzetno je sočna i ukusna.

Sastojci:

1 struk praziluka

400 g šampinjona

4 srednja krompira

400 g tankih kora za pitu

150 ml piva

150 ml ulja

biber

 so

Pročitajte još: Recept za PIHTIJE sa JUGA SRBIJE: Tradicionalni srpski delikates

Priprema:

Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove. Krompir oguliti i izrendati nakrupno.

Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone a potom dodati rendani krompir. Začiniti po ukusu i pržiti neprekidno mešajući dok krompir blago ne omekša.

Uzeti koru i poprskati je uljem, pa rasporediti po njoj malo pripremljenog fila. Smotati je u rolnu.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Punjenu rolnu saviti u krug i postaviti je u centar tepsije. Od preostalog materijala oblikovati još rolnica i poslagati ih u tepsiju tako da se jedna na drugu nadovezuju, kako bi se oblikovala pita.

Posebno sjediniti 50 ml ulja s pivom, pa zagrejati do tačke ključanja. Smesu ravnomerno preliti preko pite.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.