· · Komentari: 0
JELO NA KAŠIKU

SOČIVO NA MANASTIRSKI NAČIN: Ručak gotov za sat vremena (RECEPT)

Najukusnije sočivo koje smo probali je monaško, pa smo uzeli recept i podelili ga sa vama.

1638879036_shutterstock_747954196.jpg
Foto: Shutterstock

Ukusan ručak koji se lako pravi je idealan za sredinu radne nedelje. Priprema i kuvanje vam neće oduzeti više od sat i po vremena. Priprema traje oko pola sata, a kuva se oko 50 minuta.

Recept za manastirsko sočivo

Sastojci:

  • sočivo - 500 g
  • luk - 1 kom
  • šargarepa - 2 kom
  • paradajz - 2 kom
  • beli luk - 3 čena
  • čubar
  • crvena paprika
  • so
  • ulje

Foto: Stižu gosti, deca gladna, šta spremiti za večeru? Pretvorite palačinke u ukusan slani obrok (RECEPT/VIDEO)

Sočivo se opere i doda ulje, sitno seckani luk i šargarepa. Kada je napola kuvano, dodajte rendani paradajz, crvenu papriku, narezani čen belog luka i so.

Kuvajte dok se sočivo potpuno ne skuva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.