· · Komentari: 0

Spremite PALENTU NA ITALIJANSKI NAČIN: Recept star preko 120 godina

Hrskave zgaljoce ili pržena palenta, jedno je od najpopularnijih jela u Pulji

1674827965_shutterstock_1535052284.jpg
Foto: Shutterstock

Italijani su poznati po odličnoj kuhinji, kao i po tome da mogu da obogate svako jelo. Ovaj recept je star preko 120 godina,a izuzetno je jednostavan. Potrebna su vam 3 osnovna satojka koja ima svako domaćinstvo i koja ne koštaju puno. Zgaljoce ili prženu palentu možete da služite kao svečano pređelo, ali i preukusan doručak ili večeru. Super je uz paradajz, sir, pršutu...

Sastojci:

  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.