· · Komentari: 0
recept

ŠTRUDLA SA KOBASICAMA i kačkavaljem: Zvuči ukusno, a potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu (RECEPT)

Prava gurmanska štrudla.

1614759113_Capture.PNG
Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 15 gr. kvasca
  • 100 ml. tople vode
  • 50 ml. toplog mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica‚ soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 gr. brašna meko tip 400
  • 100 gr. margarina

Pročitajte još: Ovo još niste probali: Sva deca ih obožavaju, a izgledaju kao sladoled, samo slan (FOTO)

Za punjenje:

  • 6-8 kobasica zavisi od dužine
  • 3 kašike senfa
  • 150 br. kaćkavalja
  • 4-6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
  • 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih

Uputstvo za pripremu:

U vanglicu stavite kvasac, vodu, mleko, šećer, ulje. U šolji umutite jaje odvojte dve kašike, a ostatak sipajte u vanglicu. Promešajte sve sastojke u vanglici dok se kvacac ne istopi. Kada se kvasac istopio, dodajte polovinu brašana i so, mesite testo i postepeno dodajte ostatak brašna. Kada ste lepo umesili testo, pokrite ga providnom folijom ili stavite u kesu i ostavite da nadolazi oko 30 - 40 minuta.

Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom i narendajte oko 80 gr. maragarina. Preklopite testo 2 puta. Narendajte i ostatak maragarina.

Pročitajte još: Po receptu starih majstora: Brzi, ukusni salčići sa kvascem (FOTO)

Ponovo 2 puta preklopite testo. Ostavite ga da nadolazi oko 15 minuta.

Kobasice ispržite na malo ulja. Testo razvucite oklagijom kao na slici. Poređajte kobasice, premažite ih sa senfom, narendajte kačkavalj zatim, stavite isečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana, kao na slici.

Ovog puta sam krajeve savila ka unutra, a zatim trakice preklapala jednu preko druge.

Stavite štrudlu u pleh obložen papirom za pečenje. Neka nadolazi oko 15 minuta. Pre pečenja, premažite sa mešavinom, maslinovog ulja, mleka i umućenog jajeta koje smo odvojili na početku. Pospite susamom, lanom, kimom... Pecite oko 20 minuta u zagrajanoj rerni na 260 stepeni. Prijatno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.