Oglas
· · Komentari: 0
SNEŽNI UKUSI

Sve što vam večeras treba je - KUVANO VINO (RECEPT)

Dodajte i med, karanfilić, cimet, limun, limunovu koru, anis...

1639334044_shutterstock_1660844536.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sneg je u potpunosti zavejao našu zemlju, oneomogućio nam je izlazak iz kuće, ali je to idealan trenutak da ovo nedeljno veče provedete uz svoje najdraže i neodoljivu čašu kuvanog vina. Jedinstven miris i ukus ovog zimskog napitka odlično se slaže sa visokim snežnim pokrivačem napolju, a visok procenat alkohola brzo nas čini veselijima i opuštenijima.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Kuvano vino uglavnom se sastoji od crvenog vina, šećera i začina, karanfilića, kakaoa, cimeta, a sadrži između 8,8 i 13,1 promila alkohola. Jedan deci kuvanog vina obično sadrži između 80 i 100 kalorija.

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Prilikom kuvanja treba obratiti pažnju na temperaturu. Naime, ukoliko vino zakuva iz njega će ispariti alkohol i ono više neće imati željeni ukus. Za nešto lakšu varijantu vina moguće je dodati i čašu obične vode ili soka

Recept za crveno kuvano vino

  • 1 litar suvog crvenog vina
  • 1 limun
  • 2 cimet štanglice
  • 8 karanfilića
  • 3 velike kašike šećera

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Zagrejati vino i u njega dodati narezane kriške limuna, šećer i začine pa pustiti da zajedno kuva oko pet minuta. Ugasiti šporet, poklopiti lonac sa vinom i ostaviti na sat vremena. Pre serviranja ponovno zagrejati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas