Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

TUČENI PASULJ ili "malo drugačiji prebranac": Napravite PASULJ na ovakav način, i iznenadite ukućane (RECEPT)

Tučeni pasulj ima teksturu kao pire.

1623674066_potato-soup-237760_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Za pripremu ovog jela neće vam trebati puno sastojaka, a ukus će biti izvanredan.

Sastojci:

500 grama pasulja
2 veće glavice crnog luka
8-10 čena belog luka (ili 1 glavica)
2 šargarepe
1 mladi crni luk ili praziluk za dekoraciju
začini: so, biber, vegeta, tucana paprika
ulje

Pročitajte još: Napravite PASULJ PREBRANAC: Korak po korak (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Napomena: pre pripreme ovog jela, savetuje se da pasulj ostane prethodne noći potopljen, kako bi se izbegli gasovi i nadutost u stomaku.

Pasulj dobro oprati i staviti u lonac da se kuva. Kada je pasulj napola kuvan, dodati mu prethodno izdinstan crni i beli luk, i šargarepu, pa kuvati dok pasulj ne bude kuvan.

Kada je pasulj kuvan, ocediti vodu iz šerpe, pa dodati začine po želji, i sve promešati kako bi se začini ravnomerno rastvorili.

foto: Piksabej

Potom sve zajedno ispasirati, pa tako ispasirano staviti da se malo proprži  na ulju, nekoliko minuta.

Uz tučeni pasulj savršeno ide pohovana riba, ili pak pikantne kobasice, i sezonska salata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas