Oglas
· · Komentari: 0

ČIŠĆENJE KUĆE POMOĆU SOLI: Antibakterijska svojstva će vam osvežiti dom i pomoći sa OVIH 5 PROBLEMA

So nije samo osnovni začin, ona ima i prirodna antibakterijska svojstva i može se koristiti za čišćenje vašeg doma

1649842583_anton-y-bjqTUUw2Q-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Može se koristiti za ribanje vašeg doma i dati vam blistavo savršenstvo, a ovo je prvih pet koji će vam sigurno koristiti.

Načini korišćenja soli za održavanje kuće 

Očistite odvode

Posolite vrelu vodu i sipajte u vaš odvod lavaboa redovno. Dezodorira odvod i pomaže u sprečavanju nakupljanja masti.

"Ubija" čvrste mrlje na vešu

Prvo protrljajte pola isečene limete po mrlji poput one od krvi ili rđi, zatim nasuti dobru količinu soli. Istrljajte tkaninu i so zajedno i stavite predmet sa mrljama na sunce nekoliko sati, a zatim operite.

Pročitajte još: Evo šta sve možete da čistite po kući MASLINOVIM ULJEM: Pomešajte ga sa OVIM sastojkom za DRVENE površine

Spasite tepih od katastrofa u vidu prosutog pića ili hrane

Utapkajte mrlju papirnim ubrusom pa sipajte velikodušnu količinu soli na nju, pa nekoliko minuta kasnije pređite usisivačem kako bi se so zgrejala. Primeniti rastvor jednakih delova sirćeta, tečnosti za pranje sudova i tople vode tapkajući rastvor za čišćenje naizmenično sa tapkanje sa suvom krpom.

Čisti liveno gvožđe

Posuđe od livenog gvožđa je divno za pečenje odreska i prženje piletine, ali teško ga je očistiti i so je spas u tim situacijama. Nakon kuvanja pustite tiganj od livenog gvožđa da se ohladi i pospite kuhinjskom solju. Očistite papirnim ubrusima.

Osvežite drvenu dasku za sečenje

Ploče se dosta habaju, uklonite mrlje sa površine drveta i dajte mu novi život samo koristeći so i limun. Isecite limun na pola i umočite isečenu stranu u so, a zatim utrljajte limun po površini daske.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas