Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj, ali i još neke namirnice

Šta ne smete da stavljate u mikrotalasnu?

1627641267_shutterstock_234670651.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Koliko god da nam štedi vreme i struju prilikom podgrevanja hrane, mikrotalasna rerna nije predviđena baš za sve vrste namirnica ili ambalaža.

Pročitajte još: Stvari u kući koje se NE ČISTE sirćetom: Rizikujete da ih ozbiljno oštetite!

Voće kojr sadrži vodu

Postoje one koje nikako ne bi trebalo da ubacujemo u nju, a među njima je bobičasto voće, ili ono sa većom količinom vode, ako je u komadu. Naime, ovo prvo lako može da eksplodira i isprlja čitavu rernu, a potom će se toliko isušiti da neće biti ni ukusno.

Voće isecite
Voće sa većim sadržajem vode, poput šljiva, bresaka ili krušaka, trebalo bi da isečete pre ubacivanja u mikrotalasnu, da bi se smanjio pritisak ispod kore, koji, opet, može izazvati pucanje ploda.

Na isti način će eksplodirati i jaja ako ste ih cela ubacili u ovaj mali kućni aparat, jer će se voda, prilikom kuvanja, pretvoriti u paru koja će se sakupljati ispod ljuske, sve dok je ne probije.

Pročitajte još: Pravimo dve greške kada spremamo SMRZNUTO POVRĆE: Povećajte hranljive materije

Zato bi trebalo da ih razbijete ili im probušite ljusku, pre nego što ih termički obradite na ovaj način.

Metal i zlato

Aluminijumsku foliju nikako ne stavljajte u mikrotalasnu, jer može da se zapali, kao i papirna kesa. Izbegavajte i podgrevanje u plastičnim ambalažama, jer dovode do isparenja štetnih po organizam.

Pročitajte još: Zašto je dobra ideja da stavite mokar sunđer u mikrotalasnu? (VIDEO)

Takođe, ne bi trebalo da uključujete mikrotalasnu rernu dok je prazna, da se ne bi pregrejala i pokvarila.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas