Oglas
· · Komentari: 0
ČIŠĆENJE KUĆE

Sem što vam bude čisto SPREMANJE KUĆE utiče na PSIHU - evo kako

Čišćenje kuće smanjuje stres, opušta i čini da se dobro osećamo.

1593438308_Depositphotos_1842740_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Osim što pomaže da brže utrošimo kalorije i podstiče proizvodnju endorfina, hormona sreće, čišćenje otklanja napetost, smatra američki psiholog dr Marla Dibler.

Pročitajte još: Imate MRLJU od pudera? Brzo otvorite MUŠKI neseser!

Ukoliko nedeljno "utrošite" samo 20 minuta na kućne aktivnosti, to će vam pomoći da ublažite stres i sprečite rizik od nastanka drugih psiholoških problema, pokazala su istraživanja. Boravak u čistom prostoru pruža osećaj zadovoljstva, opuštenosti i upravljanja sopstvenim životom.

Čišćenje kuće je mentalna relaksacija.

Psiholog dr Rebeka Biton smatra da čišćenje životnog prostora često deluje kao organizacija psihe. U savremenom, užurbanom načinu života, najveća psihološka prednost čišćenja je mentalna relaksacija.

Kućni poslovi su jednostavne telesne aktivnosti koje se ponavljaju i deluju na psihu opuštajuće, odnosno kao meditacija. Ne zahtevaju nikakvo proučavanje, usavršavanje ili analizu.

Pročitajte još: Crvenilo, otok, ožiljci, fleke - o ovim POSLEDICAMA PLASTIČNIH operacija niko ne govori!

Takođe, život u neredu i haosu mnogo govori o vašim navikama. Ukoliko izbegavate obaveze u jednom segmentu života, to činite i u drugim, makar i nesvesno. Recimo, navika da vam krevet nije sređen predstavlja odraz trenutne situacije u glavi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas