Oglas
· · Komentari: 0

Nervira vas što se RASPADAJU KNEDLE u supi? Ako uradite OVO na početku, imaće savršene oblačiće testa! (RECEPT)

Spremate supu, a nemate rezance? Rešenje je još ukusnije.

1634045626_soup-gf325350b2_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Napravite ukusne griz knedle i obradujte porodicu. Za dobre griz knedle, tajna nije u sastojcima, već u načinu pripreme. Otkrićemo vam mali trik, kako da vam se griz knedle nikad ne raspadaju u supi.

Pročitajte još: Ušećerilo vam se slatko? Evo kako da ga odmah "POPRAVITE" (RECEPT)

Recept za knedle

Sastojci: 

  • 1 jaje
  • 5 supenih kašika griza (ravno napunjene)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ulja

Priprema: 

Odvojiti belance od žumanceta. Belance penasto umutiti viljuškom i dodati žumance. Takođe umutiti da se spoji sa belancetom pa dodati so, ulje i polagano griz. Trik sa umućenim belancem se koristi i kod pravljenja palačinaka, kako ne bi bile žilave.

Izmešati i ostaviti da stoji oko 20 minuta ili dok se supa ne skuva. Dok čekate neka knedle budu prekrivene folijom ili salvetom da se ne stvori korica odgore. Svakako je najbolje da knedle pravite neposredno pre nego što supa provri (knedle stavljajte u supu koja nije bacila ključ).

Potom uzimamo kašičicu, zaronimo u supu koja kuva i vadimo knedle, svaki put kašičicu zaronimo da knedla sklizne i tako radimo do kraja.

Kuvamo ih oko 5 minuta, poklopimo i ostavimo još 5 minuta da stoje u supi, pa poslužiti.

 

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas