Oglas
· · Komentari: 0
ČIŠĆENJE

Običan HIDROGEN čini čuda u kuhinji i kupatilu: Otkrijte kako se koristi!

Hidrogen je dragoceno sredstvo kada je čišćenje u pitanju.

1626691618_cleanliness-2799459_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Bar jedan vek vodonik-peroksid se široko koristi kao super sredstvo za čišćenje, koristile su ga domaćice i hirurzi.

Vodonik-peroksid se više ne preporučuje za rane ili negu kože, jer su lekari otkrili da može dovesti do opasnih komplikacija i da uspori vreme zarastanja, ali još uvek postoji mnogo načina da vam bude koristan.

Pročitajte još: Izbelite veš bez izbeljivača! Postoje četiri načina uz sastojke koje svi imamo

U kuhinji

1. Očistite mašinu za pranje sudova

Da biste eliminisali buđ i plesni u mašini za pranje posuđa, raspršite hidrgen po složenim delovima mašine za pranje sudova, tamo gde se vlaga može zadržati dugo nakon završetka ciklusa.

Vodite računa!
Ako koristite čist hidrogen, nosite rukavice da zaštitite kožu. Vodonik-peroksid može izazvati crvenilo i sagorevanje.

2. Čišćenje umivaonika

Mnogi blogovi o kućnoj nezi preporučuju ovaj trik za čišćenje kuhinjskih sudopera: Navlažite površinu umivaonika, a zatim ga ribajte sodom bikarbonom posutom na sunđer. Kada ste izribali celu površinu, prelijte 3 postostotnim vodonik-peroksidom preko površine i ostavite da odstoji pre nego što je isperete.

3. Dezinfikujte radne površine i daske za sečenje

Ostavite hidroksid da odstoji 10 minuta na površini, kako biste je dezinfikovali.

4. Operite povrće i produžite mu rok trajanja

Ako perete povrće sa nežnom kožom poput zelene salate, samo potopite 20 minuta, a zatim isperite. Šargarepa, krompir i ostalo povrće tvrde kože mogu se namakati 30 minuta pre ispiranja i sušenja. Budući da bakterije mogu dovesti do toga da povrće i voće postane gnjecavo, veruje se da ih kupka u vodonik-peroksidu čini svežim u frižideru, duži vremenski period.

Foto: Piksabej

U kupatilu

1. Temeljno očistite svoj toalet

Vodonik-peroksid efikasno uklanja mikroorganizme, uključujući bakterije, gljivice, viruse i spore, što ga čini dobrim izborom za čišćenje vašeg kupatila. Da biste očistili toalet, dodajte 1/2 šolje 3-procentnog vodonik-peroksida u posudu za kupatilo da biste ubili klice i očistili površinu toaleta. Moraćete da ga ostavite u posudi 20 minuta da biste postigli punu korist.

2. Ogledala i staklene površine

Nanesite rastvor vode i vodonik-peroksida u srazmeri 1: 1 na staklene površine, a zatim obrišite papirnim ubrusima, krpom koja ne ostavlja dlačice ili novinama kako biste se očistili bez tragova.

Pročitajte još: Tajna savršeno kuvanog PIRINČA: Trebaće vam poklopac i viljuška! (RECEPT/VIDEO)

3. Ubica buđi i plesni

Buđ i plesni mogu se brzo nakupiti u vlažnom okruženju tuš kabine. Da biste ih ubili, a da ne morate da udišete otrovna isparenja jake hemije, prskajte nerazređenim 3-procentnim vodonik-peroksidom i ostavite da odstoji 30 minuta. Isperite. Peroksid će uništiti plesan i gljivicu, ali možda ćete ipak morati ukloniti mrlje koje su ostavili za sobom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas