Oglas
· · Komentari: 0
dom

PET predmeta koje ne treba da brišemo PAPIRNIM UBRUSIMA, a to često zanemarimo

Papirni ubrusi sve su popularniji pomoćnici u čišćenju zbog izuzetne praktičnosti.

1615990541_Depositphotos_195704678_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Međutim, ipak ih na nekim stvarima treba izbegavati.

Naočare

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla. Zato ih brišite mekanom krpicom koju ste dobili s naočarima.

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Drveni nameštaj

Električni uređaji
Grublja tekstura papirnih ubrusa može da ošteti i ove delikatne aparate, naročito staklene površine poput ekrana. S elektroniih uređaja mrlje brišite krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama.

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusima s drvenog nameštaja može ostaviti ogrebotine. Dakle, oni su pregrubi za takve osetljivije površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

Tepih

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna što će još više pogoršati problem.

Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka

Tamna majica

Kao i kod tepiha, i na crnoj majici, odnosno tamnim tkaninama, papirni ubrus će ostaviti mrvice koje će se usaditi u vlakna. Brisanje mokrim ubrusom još više će pogoršati stvari.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas