· · Komentari: 0
SAVETI

Preostaje vam MNOGO STAROG HLEBA posle obroka? Evo šta sa njim možete učiniti

Da li i vi kupujete previše hleba koji i ne možete da potrošite?

1674947011_17152_profimedia-0131444238_orig.jpg
Foto: Profimedia

Mnogi od nas ponekad greše u proračunima i kupuju previše hleba. Kao rezultat toga, ispada da zastare i da ih bacaju. Iako u stvari, čak i od starog hleba možete napraviti mnoga jednostavna, ali ukusna jela.

Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu

Evo šta sve smožete učiniti sa starim hlebom.

  • Stari hleb se iseče na kriške, obostrano umoči u mleko sa razblaženim šećerom i prži u biljnom ulju.
  •  Takođe, takav hleb se iseče na male kocke i osuši u rerni. Rezultat su krekeri.
  • Bajat hleb se iseče na kriške, jedna strana se namaže puterom i na nju se slažu komadići kobasice, odozgo je sir i peče se u rerni. Veoma ukusni topli sendviči.
  •  Isečen hleb se namaže pire krompirom, na njega se stavlja kriška sira i takođe peče u rerni.

Ukusna pica od starog hleba

Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu

Uzmite malu šerpu, sipajte u nju 350 mililitara mleka i stavite na vatru. Dok se mleko zagreva, hleb se iseče na kocke. Zatim se šporet isključuje, a narezani hleb se stavlja u zagrejano mleko.

Lonac sa čebom i mlekom ostavi na stranu. Uze se 3 jaja i umuće se. Posle toga se u mešavinu jaja dodaje 50 grama rendanog tvrdog sira i meša. U dobijenu mešavinu možete dodati i začine koje volite, kao što je origano. Zatim se mešavina jaja, sira i začina sipa u šerpu sa mlekom i hlebom.

Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)

Nakon toga, uzima se posuda za pečenje i podmazana suncokretovim uljem. Pripremljena smeša iz lonca se polaže i izravnava u ovom kontejneru. Posuda za pečenje se stavlja u pećnicu 15 minuta.

Tokom ovih 15 minuta par paradajza se iseče na kriške i mocarela ili bilo koji drugi tvrdi sir na kockice. Posle 15 minuta, posuda za pečenje se uklanja iz rerne. Na vrh se stavlja mocarela, a zatim isečen paradajz i stavite u rernu još 10 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.