Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Za svežu KUHINJU: Rešite se neprijatnog mirisa iz SUDOPERE uz pomoć jeftinog trika

Mnoge domaćice imaju problema sa neprijatnim mirisom koji se širi iz sudopere.

1634921246_kitchen-g6edd8b447_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako ste primetili da neprijatan miris dopire iz vaše sudopere i često se proširi po celoj kuhinji, možete ga eliminisati brzo i lako sastojcima koje sigurno imate.

Nećete morati da zovete vodoinstalatera, već same možete rešiti ovaj problem, i neće vas koštati ništa.

Pročitajte još: SUDOPERA ili KANTA ZA SMEĆE: Gde treba baciti ULJE nakon prženja?

Važno je znati da su uzroci neprijatnog mirisa najčešće ostaci hrane koji se talože u odvodu, poput sirovog mesa, na kojem se stvaraju bakterije, pa je neophodno da svu ostalu hranu skinete sa posuđa pre pranja.

Rešite se neprijatnog mirisa uz pomoć vernih pomoćnika u čišćenju doma – alkoholnog sirćeta i sode bikarbone.

Za čišćenje odvoda trebaće vam: 3 velike kašike sode bikarbone, 4 dcl alkoholnog sirćeta, 5 litara vode i sveže isceđen limunov sok.

U odvod ubacite sodu i prelijte je sirćetom nakon čega će se soda zapeniti. Ostavite penu da deluje 15 minuta, i za to vreme zagrejte vodu u loncu. Kad voda provri, polako je sipajte u odvod, i na kraju dodajte limunov sok. Voda će sa odvoda da ispere prljavštinu koju su "nagrizli" soda i sirće, a limun će dati svež miris.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas