Oglas
· · Komentari: 0

Da li biste POSLE PREVARE postupili kao Šakira ili Majli Sajrus? Evo šta psiholozi misle o OSVETNIČKIM POTEZIMA

Ovih dana se nalazimo u vrtlogu osvetničkih pesama koje su poznate pevačice posvetile svojim bivšim partnerima

1676289853_Majli-Sakira-naslovna.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Ne sreću se samo javne ličnosti sa prevarom i izdajom, međutim one možda imaju tu prednost da mogu javno da iskale svoj bes i osvete se tako da svi vide. Bes prevarene žene jedno je od najjačih osećanja, a Internet je proteklih dana pogodila prava lavina kada su i Šakira i Majli Sajrus objavile svoje osvetničke pesme.

Danas se reč "osveta, osvetnički" upotrebljava jako često, pa možda i nema više takav značaj, kao kad je princeza Dajana 1994. ponela čuvenu osvetničku haljinu o kojoj se i danas priča. Ona je tada to uradila suptilno, a opet je uspela u svojoj zamisli. Što se tiče Šakire i Majli, čini se kako ima previše iznetih detalja, mnogo napada i reklame, koja je postala jedini cilj svega.
Jedan australijski psiholog kaže da ne bi trebalo javno ismevati svoje bivše partnere, vređati ih i deliti sa svima ono što se dogodilo samo između vas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Nova pesma Majli Sajrus, po svemu sudeći govori o njenom bivšem Lijamu Hemsvortu, a fanovi su se dodatno potrudili da pretpostavkama podignu još veću prašinu i popularizuju pesmu. U periodu pre samog razvoda međutim, govorilo se i kako je Majli bila ta koja je njega prevarila, i to sa ženom.

Međutim, pobednica je ipak bila Šakira, koja se ni najmanje nije trudila da sakrije bilo kakvo osećanje. Ona je posvetila svom bivšem dragom čak nekoliko pesama, a poslednja je otišla toliko daleko da je i ime Pikeove nove devojke iskorišćeno u stihovima. Ona nije samo prozvala Pikea, nakon toga je čak rešila da podigne zid između svog imanja i imanja njegovih roditelja. Dok je par dana pre toga glasno puštala svoju pesmu i postavila lutku u obliku veštice koja gleda na terasu njegovih roditelja.

Pitanje je da li ovakvi postupci govore nešto drugo o velikoj zvezdi, koja je dozvolila da celu svoju karijeru bazira na jednom skandalu. Psiholozi smatraju da se tu radi o želji za istim prostorom koji je imao vaš partner, i činjenici da vam je stalo da drugi čuju i vašu stranu priče.

- Greška je kada delite širu sliku sa ljudima o tome šta se desilo, a naročito kada to činite na društvenim mrežama. Možete samo da kažete da ne želite da razgovarate o tome - reči su jednog psihologa.

- Ako baš ne možete da izdržite, možete da sakrijete sve objave vašeg bivšeg na društvenim mrežama, i tako sprečite da od njega vidite čak i fotografiju - nadovezao se drugi.

Bilo kako bilo, ne bi trebalo tako da reagujete, a praćenje bivšeg je još jedna od zabranjenih aktivnosti, zbog vaše dobrobiti. Najbolje bi bilo kada biste napravili pauzu, i potpuno ga izbegavali 30 do 60 dana, po rečima psihologa. Razmišljajte o nečem drugom, družite se sa prijateljima i njima pričajte o onome što vas muči, ali nikako ne posežite za javnom osvetom koja govori samo loše o vama.

Kako biste vi postupile u ovakvoj situaciji?

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas