· · Komentari: 0
DIVA

Da li je prepoznajete? Čuvena "mršavica" pleni energijom u osmoj deceniji! (FOTO/VIDEO)

Tvigi je engleski model, glumica i pevačica koja se proslavila 1960-ih.

1626687233_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Instagram/ twiggylawson

Najprepoznatljiviji izgled prošlog veka, imala je upravo ona. Tvigi je dominirala modnim svetom sa svojom tanušnom figurom, dečačkom frizurom i krupnim očima. Mnogi smatraju da je upravo njena pojava na modnoj sceni zaslužna za trend mršavosti među manekenkama.

Pročitajte još: Srce da se stegne! Ispovest majke Ejmi Vajnhaus o poslednjem susretu i trenutku kad je saznala najgore! (FOTO)

Ko je Tvigi?

Tvigi je engleski model, glumica i pevačica, koja je svoj nadimak stekla zahvaljujući tankom struku dok je bila tinejdžerka. Rođena je 19. septembra 1949. godine u Midlseku, što znači da danas ima 71 godinu.

Pravo ime
NJeno pravo ime je Lesli Lavon. Manekenstvom je počela da se bavi šezdesetih godina i brzo je stekla globalnu slavu nakon što je pozirala na naslovnicama Voga i Tatlera. 

Otac je bio zaposlen kao stolar, a majka je bila radnica u fabrici. Tvigi je pohađala srednju školu za devojke i 1965. godine, u dobi od 15 godina, dok je radila kao asistent u londonskom frizerskom salonu, upoznala je frizera Najdžela Dejvisa (kasnije poznatog kao Justin de Vilenuv), koji ju je nazvao "Tvigs" zbog toga što je bila mršavica.

Sledeće godine, osmislio je njenu fizičku transformaciju - uparivši kratki dečački bob sa velikim tamno očima i umetnutim trepavicama. NJena adolescentna građa bila je idealna za uniseks odeću koja je tada bila u modi, a njen ukupan izgled razlikovao ju je od zaobljenih, glamuroznih top modela tog doba.

Nakon što je uočio njenu fotografiju na zidu salona, modni novinar lista Daili Ekpress intervjuisao ju je i objavio članak u kojem je ona - krštena Tvigi - nazvana „Lice ’66.“, a potom je proglašena za Britanku godine. Tvigi je počela intenzivno da se bavi manekenstvom, brzo stekavši međunarodno priznanje, a njeno pojavljivanje na naslovnici američkog izdanja vodećeg modnog časopisa Vog (april 1967) najavilo je njen uspon. Postala je ikona decenije, a njeno ime se tražilo kao brend u vezi sa nizom proizvoda, uključujući lutku Tvigi.

Porodica

Tvigi se prvi put udala za Majkla Vitnija. Bio je američki filmski i televizijski glumac. Par se venčao 1977. godine, ali nažalost on je umro od srčanog udara šest godina kasnije u dobi od 52 godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Za svog sadašnjeg supruga Leita Lavsona se udala 1988. godine. Lavson je filmski i scenski glumac, reditelj i pisac. Prvi put su se upoznali 1984. pre nego što su zajedno radili na filmu Madame Sousacka 1988. godine, venčali su se iste godine. Leit je usvojio Tviginu ćerku Karli, koja je uzela njegovo prezime. Par sada živi u zapadnom Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Pročitajte još: Prijanka Čopra napravila skandal na Vimbldonu: "Zapravo sam u neverici zbog takvog nedostatka manira i vaspitanja"! (FOTO/VIDEO)

Tvigi danas?

Tvigi je i dalje aktivna u svetu mode - već duže vreme bavi se kreiranjem odeće za žene njenih godina, vodi blog, pojavljuje se na velikim događajima. Takođe, njena autobiografska knjiga "Twiggy in Black and White" završila je na listi bestselera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

NJeno bogatstvo se procenjuje na 50 miliona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Fanovi su oduševljeni kako čuvena Tvigi izgleda u osmoj deceniji. 

"Ništa se nisi promenila."

"Prelepa si."

"Kraljica, zauvek."

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.