· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Beogradski frizeri o NAJVEĆIM GREŠKAMA koje žene prave! Pivo, med i majonez ipak nisu dobri za kosu? (FOTO)

Razgovarali smo sa frizerima u prestonici o greškama sa kosom koje žene bacaju u očaj.

1620738391_woman-586185_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Najčešća greška koju žene prave se tiču boja za kosu koje koriste. Naime, obično se opredeljuju za jeftinije varijante, što im na početku deluje kao ušteda, ali sistematskim korišćenjem dovode do velikih oštećenja na kosi za koje je potrebno uraditi veći broj tretmana pod nadzorom stručne osobe. Takođe, iz jednog frizerskog salona napominju da uvek odbijaju da rade prelaz iz crne u plavu boju, ako procene da kvalitet kose to ne može da izdrži.

Nega preparatima iz kuhinje poput meda, piva i majoneza je jedna od najvećih grešaka koje žene prave.

Veliki problem, kako kažu, su i nerealna očekivanja klijenata. Često dolaze sa slikom holivudskih zvezda i očekuju identičan rezultat. Većina klijenata je razumna, ali nije mali broj onih koji pobesne nakon krajnjeg rezultata. Nisu svesni da su frizure zvezda proizvod višesatnih sređivanja samo za tu priliku, gde se koriste posebne metode za scenske frizure.

Za dubinsko hidriranje kose su najbolje maslinovo i kokosovo ulje.

Tako je jedna klijentkinja tražila frizuru poput one koju nosi junakinja filma Tvajlajt, Alis Kalen. Frizer je uspeo da napravi identičnu frizuru, tako što je koristio dosta laka za kosu zbog specifičnog oblika frizure. Sama klijentkinja je priznala da je bila vrlo zadovoljna frizurom nakon izlaska iz salona, ali se već sledećeg dana suočila sa posledicama svog nerealnog zahteva. Van frizerskog salona i nakon pranja, sebi je izgledala kao dečak. I zato, pazite šta želite!

Pročitajte još: Ulje OVE biljke čini čuda za trepavice i obrve! (VIDEO)

U ovu kategoriju spadaju i zahtevi sa ludim bojama za kosu. Klijenti očekuju kul izgled, ali već posle mesec dana ih prođe euforija i žele elegantniji i ženstveniji izgled. 

U jednom salonu, devojka je želela zeleno-narandžastu kosu, koja joj je izgledala prenapadno i nepristojno već posle mesec dana. Tada je frizer stupio na scenu i pažljivo je vratio u prvobitnu, smeđu boju.

Jedna od grešaka je i korišćenje jeftine četke za kosu. Materijali od kojih su napravljene, mogu ozbiljno da naude našoj kosi i zato je dobro da uvek kupite kvalitetniju četku koja odgovara vašem tipu kose.

Pročitajte još: Zavodljiv izgled uz OTVORENA LEĐA - 5 savršenih kombinacija za tople dane! (FOTO/VIDEO)

I na kraju, za sve one devojke koje pribegavaju raznim receptima iz kuhinje za negovanje kose, frizeri poručuju da to nipošto ne rade. Majonez, pivo i med ostavite za stomak, a kosu počastite nekim od specijalizovanih preparata za njenu negu.

- Jedino iz kuhinje što se koristi za negu kose su različita ulja. I ona su ubedljivo najbolji tretman koji možete da date svojoj kosi. Ulja koja najefikasnije hidriraju vašu kosu su maslinovo i kokosovo, koja se stavljaju na suvu kosu i sa kojima je najbolje da prenoćite - poručuju iz jednog frizerskog salona u Beogradu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.