Oglas
· · Komentari: 0
Vlada Srbije

Ove ŽENE nalaze se na čelu 10 ministarstava u SRBIJI (FOTO)

Ovo su žene koje čine Vladu Srbije.

1603713104_1.jpg
Foto: Tanjug
Oglas

Nova Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, ali ono što je posebno privuklo pažnju jeste da će polovina ministara biti pripadnice ženskog pola, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić  koja je prva žena na mestu Predsednika Vlade Republike Srbije. Premijerki Brnabić je ovo drugi mandat. 

Foto: Tanjug

Srbija je sada među prvih 10 zemalja koje su ujednačene po rodnoj ravnopravnosti.

Pročitajte još: Šta govori izbor HALJINE Melanije Tramp na poslednjoj predsedničkoj debati? (FOTO)

Anđelka Atanasković -  Ministarstvo privrede

Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenja u Kraljevu. Proglašavana je za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope 2016. godine, ženu godine u regionu, a pripala su joj brojna priznanja regionalnih i republičkih privrednih komora. Ceo radni vek provela je u privredi i jednoj kompaniji.

Foto: Tanjug

 Irena Vujović - Ministarstvo zaštite životne sredine

Završila je osnovne i master studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju Megatrend univerziteta. Od 2015. godine je na čelu Saveta za rodnu ravnopravnost, zamenica je predsednika Saveta za prava deteta i politički je predstavnik Beograda u mreži velikih evropskih gradova (Eurocities). U junu 2016. izabrana je za predsednicu opštine Savski venac.

Foto: I. Marinković

Zorana Mihajlović - Ministarstvo rudarstva i energetike

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru za spoljnu i unutrašnju trgovinu. Na istom fakultetu završils je i doktorat iz oblasti energetike i privrednog razvoja. Od 2014. godine bila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a pre toga od 2012. ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Autorka je i koautorka četiri knjige iz oblasti energetike i održivog razvoja.

Foto: I. Marinković

Pročitajte još: RUSKINJA se udala u venčanici koja je DOKAZ da klasici NE IZLAZE IZ MODE (FOTO)

Tatjana Matić - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Postavljena je 2012. godine za Državnu sekretarku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija . A u periodu od 2007. do 2012. godine obavljala je funkciju sekretara Ministarstva rada i socijalne politike.

Foto: Tanjug/ Filip Karinčanin

Gordana Čomić - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Po zanimanju je diplomirani fizičar i od 1984. do 1999. godine bila je asistent na Fakultetu tehnickih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.  U skupštinskom sazivu od 2008. bila je potpredsednica Narodne skupštine, kao i u sazivima 2012-2014. i 2014-2016. godine.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Maja Popović - Ministarstvo pravde

Završila je Pravni fakultet u Beogradu, školovala se i usavršavala u inostranstvu, radila u advokaturi, a u svojoj 26 godini bila je i sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu i to najmlađi ikada izabran u našoj zemlji. Tokom službe u BIA, radila je u Upravi za međunarodnu saradnju, Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove, da bi potom bila i šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Foto: I. Marinković

Pročitajte još: Supruga Lidija ispratila Mila Đukanovića u prošlost u VELIKOM STILU (FOTO)

Darija Kisić Tepavčević - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Široj javnosti postala je poznata od marta ove godine kao član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19. Diplomirala je, doktorirala i magistrirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Vanredni je profesor na Katedri epidemiologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Foto: Tanjug

Maja Gojković - Ministarstvo kulture i informisanja

Diplomirala je na pravnom fakultetu Univeziteta u Novom Sadu. Od 2004. do 2008. godine bila je gradonačelnica Novog Sada, prva žena u istoriji na toj poziciji u Novom Sadu. Postaje predsednica Narodne skupštine Republike Srbije 2014. godine.

Foto: I.Marinković

Jadranka Joksimović - Ministarstvo za evropske integracije

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na smeru Međunarodni odnosi. Karijeru je započela kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka. U maju 2012. godine izabrana je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa liste Srpske napredne stranke. U Skupštini Srbije obavljala je dužnost predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti.  Za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije u Vladi Republike Srbije prvi put je izabrana 27. aprila 2014. godine. Formiranjem Ministarstva za evropske integracije, 2017. godine, Jadranka Joksimović je izabrana na funkciju ministra za evropske integracije u Vladi Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pročitajte još: Žena o čijem izgledu SRBIJA priča: evo kako je NEKADA izgledala DR DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ (FOTO)!

Marija Obradović - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Završila je Pedagošku akademiju u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu. Pre ulaska u politiku, bavila se novinarstvom i bila je urednica u RTV Kruševac i RTV Kraljevo. Za potpredsednicu Srpske napredne stranke izabrana je 2016. godine.

Foto: I. Marinković

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas