· · Komentari: 0
TREM

Pogledajte OVAJ DEO KUĆE i biće vam jasno kakvi ukućani tu žive!

Predvorje kuće ili trem nalik je izlogu u radnji - ukazuje šta možemo da očekujemo unutra.

1596805815_Depositphotos_7085124_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Poput svojevrsne lične karte vlasnika, ovaj prostor je ogledalo našeg bića, pa i kuće, sa naglaskom na hedonistički segment. Ko još ne bi voleo da se udobno zavali u omiljenu stolicu ili ljuljašku na tremu, ispred svog doma ili vikendice i, natkriven, iz “debele” hladovine, uživa u piću, čitanju ili, jednostavno, spokoju.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Pročitajte još: Možda ovog LETA ne idete na MORE, ali to nije razlog da se ne POIGRATE MORSKIM stilom

Nebrojene scenografije američkih filmova uključivale su ovaj natkriveni prostor ispred kuće, tako da je teško zamisliti dom bez trema u tom delu sveta. Međutim, iako je Amerika prva asocijacija na njih, ponovo su sve prisutniji i kod nas, pa što se ne bismo pozabavili načinima na koje možete da ih uredite.

Beo je savršen za porodice bez male dece Foto: Depozit

Stolice na ljuljanje, modernijeg ili starinskog dizajna, neizostavan su detalj. Ukoliko su vam spoljni zidovi i pod svetle boje, savršeno, kontrastno, uz njih se slažu šaloni, fenjer lampe i “ljulje” ofarbane u crno, sa crvenkastim detaljima u vidu jastučića za sedenje.

Svedene linije oplemenite saksijem sa cvećem.

Ovakav prostor, poprilično svedenih linija, možete oplemeniti saksijama sa cvećem, a na drugom kraju trema postaviti sto za ručavanje sa stolicama.

Pročitajte još: SIVI zid, ZELENA sofa i CRNI tepih: Unesite INDUSTRIJSKIH dizajn u dom

Bajkoviti, romantični izgled predvorja kuće dobićete ako zidove okrečite u svetložutu boju, koja je, inače, najpoželjniji izbor ove godine za njih, pod u nebo plavu, u ćošak postavite dve stolice i stočić od “čipkasto” prepletenog ratana, a na stubove i plafon okačite viseće saksije sa cvećem boje ciklame. Ulazna vrata nalik kitnjastom ogledalu dodaće notu šika ovom prizoru, a meko će ga “ušuškati” saksije sa cvećem na rubu stepenica.

Trem dobrodošlice Foto: Depozitfoto

Veoma efektno izgleda ako je jedan od stubova koji drže nadstrešnicu rađen od slaganog kamena nepravilnog oblika, a taj, nešto robusniji imidž, možete dopuniti teškim, drvenim vratima sa zvekirom i stočićem od kovanog gvožđa.

Mekane, velike baštenske garniture sa trosedima i foteljama, najlepše će se razbaškariti naslonjene na niži zid od stepenica ili drvenu ogradu, a izbor boja ovde pada na “organske” nijanse i boje zemlje.

Pročitajte još: KOMAD nameštaja koji tera nepoželjne GOSTE i privlači BOGATSTVO

Ukoliko tako opremljen trem možete da zastaklite po potrebi, dobićete dodatni prostor za dnevne aktivnosti u hladnijim danima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.