Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA ZDRAVLJA

Sačuvajte zdravlje svoje DECE! Prepoznajte prve SIMPTOME alergije na BUĐ

Da li se čini da se vaše alergije pogoršavaju kada pada kiša? Ako je tako, možda patite od alergije na buđ.

1606207155_inhalacija.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Alergije na buđ uglavnom nisu opasne po život. Međutim, oni mogu uticati na vašu sposobnost
da vodite produktivan i ugodan svakodnevni život.

Pročitajte još: Ovom vežbom za trbušnjake dobićete željene rezultate za kratko vreme (VIDEO)

Buđ je vrsta gljivica koja raste u vlazi, bilo u zatvorenom ili na otvorenom. Dok spore buđi koje
neprekidno lebde u vazduhu mogu izazvati reakcije, problem se pogoršava kada se te spore prikače na
mokru površinu i buđ počne da raste.

Možda vam u kući raste buđ, a da to ne znate

Možda vam u kući raste buđ, a da to i ne znate. To se može dogoditi iz različitih razloga, uključujući nepoznato curenje sa krova ili iz vodovoda, nakupljanje vlage u podrumu ili imate vlažna područja ispod tepiha koja nisu primetna.

Pročitajte još: Kako da se jednostavnim vežbama REŠITE PODBRADKA ( VIDEO)

Budući da buđ raste tokom cele godine, alergije na buđ uglavnom nisu sezonske poput drugih alergija. Iako oni koji su alergični na buđ obično imaju više simptoma od leta do početka jeseni, simptome mogu iskusiti svaki put kada su izloženi sporama buđi, posebno ako žive u području koje obično obiluje kišom.

Ako ste alergični na buđ, verovatno ćete doživeti reakcije posredovane histaminom slične onima koddrugih vrsta alergija u vazduhu

Pročitajte još: OPREZ! Ovo su ZNACI da ste odabrali pogrešnu dijetu

Osnovni simptomi alergija na buđ

Ako ste alergični na buđ, verovatno ćete doživeti reakcije posredovane histaminom slične onima kod
drugih vrsta alergija u vazduhu. Ti simptomi uključuju:

  • kijavica
  • kašljanje
  • zagušenja
  • suzne i iritirane oči
  • postnazalno kapanje

Pročitajte još: Formula za računanje idealne STAROSNE RAZLIKE između partenera postoji

U početku možete alergije na buđ zameniti prehladom ili infekcijom sinusa, jer se simptomi mogu
međusobno ogledati. Možda ćete primetiti i da se simptomi astme pogoršavaju kada ste izloženi buđi. Simptomi astme uključuju kašljanje, otežano disanje i stezanje u grudima.

Pročitajte još: "NAJPOSEBNIJI" LJUDI: Prednosti i slabosti osoba sa NULTOM krvnom grupom

Alergije na buđ kod dece

Ako su vaša deca jedina u porodici sa simptomima alergije povezane sa histaminom, moglo bi biti samo da vaše dete ima osetljivost na buđ, dok to niko drugi u porodici nema.

Ili možda nije povezano sa buđom koja je u vašem domu, ali negde drugde. Neke školske zgrade imaju plesan, što može rezultirati pojačanim napadima dok su deca u školi. Budući da neka deca provode vreme igrajući se napolju u oblastima u kojima se roditelji možda ne usuđuju, izvor izloženosti buđi deci može biti u spoljnom vazduhu. Iz ovog razloga deca sa astmom mogu doživeti više napada dok se igraju napolju. Možda ćete primetiti više simptoma u letnjim mesecima kada se vaša deca češće igraju napolju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas