· · Komentari: 0
KOLAČIĆI

Ukusna SRCA sa ČOKOLADOM koja će svima izmamiti OSMEH (FOTO)

Kolačići se prave jednostavno, a prilikom ukrašavanja mogu i deca da pomognu.

1595325662_KolaciciBorovn.jpg
Foto: A. M.

Odvojte nedeljno jutro i napravite ove kolačiće koje, ako ih stavite u metalnu kutiju, možete da jedete danima.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)

Modlice Foto: A.M.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 grama šećera
  • 125 grama butera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 grama brašna
  • 50 grama čokolade

Priprema:

Umesi se testo kao za kranclice: prco se pomešaju šećer i buter, dodau dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.

Pečena srca Foto: A.M.
Kolačići se peku najviše 15 minuta i dobijaju se dve ture pleha.

Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.

Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.

Sačekajte da se stvrdne čokolada Foto: A. M.

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.