Oglas
· · Komentari: 0

SRAMNA LISTA! Troje Srba dobilo "nagradu" jer su svojim stradanjem "učinili uslugu čovečanstvu"

Nagrada za ljude koji se zbog sopstvene greške, počinjene na očigledno glup način, liše mogućnosti da ostavljaju potomstvo, bilo da su se lišili života ili ostali invalidi.

1634042996_Untitled5.png
Foto: Printskrin/Instagram/ alexgastonart
Oglas

Darvinova nagrada je "priznanje" nazvano po naučniku Čarlsu Darvinu, a na njihovom zvaničnom sajtu se navodi da nagradu dobijaju oni koji „učine uslugu čovečanstvu, svojeručno se uklanjajući iz ljudskog genetskog prostora“. 

Pročitajte još: Šumadinac koji je oženio Albanku otkriva kako se bira MLADA: "Ode se uzme se, nije da se izabere, već..."

Na taj način, nagrada odaje priznanje onima koji daju doprinos produženju ljudske vrste uklanjajući se iz ljudskog genetskog prostora na uzvišeno idiotski način.“

Tri Srbina su se našla na listi Darvinove nagrade, koja je izazvala veliku kontroverzu

Podsmeh za žrtve

Skandalozna nagrada je uspostavljena 1985. godine i dodeljuje se putem mejla ili grupa za raspravu.

Vendi Nortkat, koja je napisala knjigu o ovoj bizarnoj nagradi, istakla je pet preduslova za ulazak u izbor za Darvinovu nagradu: 

  • Nemogućnost razmnožavanja. Kandidati moraju biti mrtvi ili sterilni.
  • Izuzetnost. Način povrede ili smrti mora biti izveden na izuzetno glup način.
  • Samopovređivanje. Kandidati moraju biti sami krivi za svoju smrt ili povredu.
  • Zrelost. Kandidati moraju biti dovoljno zreli da mogu sami da donose zdravorazumne procene.
  • Istinitost. Događaji moraju biti potvrđeni.

Na listi se našlo i troje srpskih državljana, kojima je dodeljena ova "nagrada". U opisu priča su korišćeni podsmešljivi naslovi, što je posebno neprimereno jer se radi o tragičnim sudbinama ljudi, koju su na sajtu predstavili u zabavnom maniru.

Slučaj iz Zoološkog vrta (19. 8. 2007.)

Branko Jovanović (23) je posle odlaska na festival piva nekako upao u kavez medveda u beogradskom ZOO vrtu. NJegovo raskomadano i nago telo je nađeno u kavezu pored gomile praznih limenki od piva. Tibetanski medvedi Maša i Miša su reagovali i kada su čuvari pokušali da izvuku telo mladića. Medvedi su ga odvukli u pregradni deo u koji se životinje obično smeštaju kada im hranitelji unose obroke.

Obdukcija je potvrdila da je Branko bio u alkoholisanom stanju u trenutku kada je pao među divlje životinje.

Preuranjena eksplozija (27.12.2008.)

Strahinja Rašeta iz Klenka kod Šapca je imao 22 godine i hrvatska policija ga je tražila zbog ubistva i zbog pljačke centralne pošte.

Uz pomoć prijatelja koji mu je pozajmio 15.000, Strahinja je pobegao u Srbiju. Pošto je shvatio da ne može da zaradi ili ukrade novac koji bi vratio prijatelju, Rašeta je je rešio da situaciju reši drugačije – da ga ubije. Ušunjao se pod džip prijatelja da bi podmetnuo eksploziv, ali motor je još bio vreo, a toplota je aktivirala eksploziv dok je Rašeta još bio ispod vozila. Umro je u bolnici u Beogradu.

Lažni cunami (26.12.2004.)

Danilo (36) sedeo je u svom domu u Nišu, kada je na vestima čuo da stiže cunami (u stvari, radilo se o cunamiju koji je pogodio zemlje oko Indijskog okeana) i da građani moraju hitno da se evakuišu. Skočio je sa drugog sprata zdrade i zadobio teške telesne povrede (slomio je obe noge i povredio kičmu).

Dok se kasnije oporavljao od cunami povreda, pretio je lokalnoj televiziji TV5 da će je tužiti jer su u etar pustili upozorenje „cunami stiže“ i „momentalno se evakuišite“. Portparol televizije je rekao da je Danilo verovatno pogrešno shvatio reči reportera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas