Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO PRAVILO

Ovo sigurno NISTE ZNALI: Zbog čega POLICAJAC uvek dodirne vaš AUTO kada vas zaustavi?

Kada vas saobraćajna policija zaustavi, oni obično prilaze sa zadnje strane, kako bi dodirnuo gepek ili neki drugi deo automobila.

1639428027_police-gda4bbec85_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko ste primetili da policajci često dodirnu auto koji su zaustavili, znajte da oni to ne rade slučajno - razlog je prost, ali i genijalan u isto vreme.

Ako vozač napravi neko krivično delo, u toku samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je policajac ostavio, to će biti značajan dokaz.

Pročitajte još: Umetnik pronašao inspiraciju u SAOBRAĆAJNIM ZNAKOVIMA: Od ulice napravi muzej (FOTO)

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret s određenim vozačem. 

U slučaju nužde, vozač koji je ostavio svoj automobil i pobegao se može locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

Još jedan razlog za dodirivanje konkretno gepeka jeste provera da li se neko nalazi u njemu, odnosno da li je kidnapovanje u pitanju.

Ova procedura prvobitno se razvila kako bi policajci malo "uplašili" vozača i ostale osobe u vozilu.

U slučaju da vozač ima neke nelegalne supstance ili oružje, odmah će krenuti da ih sakrije pre nego što policajac stigne do prozora, a iznenadno kuckanje može da ga zbuni i tako poveća šansu da hvatanje.

Ova praksa se polako napušta u SAD-u zbog velikog broja napada na policajce jer kuckanjem odaju svoju poziciju i tako olakšavaju kriminalcima da ih iznenade i napadnu.

Policajci ne dodiruju samo gepek, već i zadnji far automobila iz potpuno istog razloga, a u nekim situacijama to im daje dovoljno vremena da procene situaciju i ima li opasnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas