· · Komentari: 0
trening

Crveno lice nakon treninga, da li treba da se zabrinemo?

Nakon završenog treninga verovatno ste primetili da vam je lice crveno.

1627647186_Depositphotos_83671116_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Nekima je ovo dokaz da su dobro trenirali, a mi se pitamo da li postoji razlog za zabrinutost.

Zašto lice postaje crveno tokom vežbanja?

Crveno lice nakon treninga je potpuno normalan odgovor na fizičku aktivnost. Dok se zagrevamo, svi znaju da se znojimo kako bismo se ohladili, ali i naše telo doživljava vaskularne promene zbog povećanog protoka krvi, što se manifestuje kao crvenilo ili crvenilo lica.

Pročitajte još: Zašto HODANJE deluje kao MEDITACIJA?

Krv se brže pumpa kako bi se povećao unos kiseonika, pa se kapilare šire kako bi omogućile da više kiseonika prođe do aktivnih mišića, a istovremeno izbacuje toplotu na površinu kako bi se sprečilo pregrevanje, piše Real Simple.

Kako sprečiti crvenilo nakon treninga?

Vrvenilo koje nastaje tokom vežbanja ne može potpunosti da se zaobiđe, ali možete da preduzmete mere da pokušate da smanjite crvenilo. Za početak, pokušajte da vežbate u hladnom okruženju i nosite odeću svetlih boja koje je i malo šira. Ono što takođe ne bi trebalo da radimo jeste da pijemo alkohol pre vežbanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.