· · Komentari: 0
TOP FORMA

Pola sata dnevno za 6 prolećnih vežbi i eto SAVRŠENOG tela do leta

Nije retko da zimski period "donese" koji kilogram više.

1615895718_Depositphotos_8601471_xl-2015-copy.jpg
Foto: Depozitfoto

Zato bi lepo vreme trebalo da iskoristite da se dobro preznojite, jer to je jedini siguran način da se zategnete i doterate formu za proleće. Da bi se to postiglo neophodno je da svakodnevno radite vežbe zatezanja za mišiće stomaka, butina i zadnjice.

Sastojci: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Predlažemo vam šest klasičnih vežbi za koje vam je potrebno pola sata dnevno. Ako ih radite redovno, očekujte da ćete vrlo brzo ojačati i oblikovati noge, zadnjicu i stomačne mišiće.

Ove vežbe pomoći će vam i da osnažite mišiće leđa što je posebno dobro za one koji imaju problema sa bolovima u kičmi zbog dugotrajnog sedenja.

Osnažićete mišiće leđa nakon dugog sedenja
Jači stomak
Lezite na leđa, ispružite i spojite noge, podignite ih uvis, ruke postavite iza glave, ramena odignutih od podloge. Spuštajte levu nogu prema podlozi, ali nemojte da je dodirnete. Vratite se u početni položaj, pa ponovite vežbu drugom nogom. Menjajte strane naizmenično, u trajanju od po 30 sekundi.

Iskorak u stranu

Stanite u raskorak, ruke opružite pored tela. Iskoračite levom nogom u desnu stranu, blago savijenih kolena i desnom šakom dodirnite podlogu pored levog stopala. Zatim, iskoračite desnom nogom ulevo, i levom rukom dohvatite pod. Ponavljajte vežbu po 30 sekundi.

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Čučanj je odlična vežba za noge, leđa i zadnjicu.

Čučanj - u stranu

 

Stanite u raskorak, ruke ukrstite iza glave, laktove usmerite ka spolja. Čučnite, pa se ispravite, i nagnite se na levu stranu, laktom se približavajući levom boku. Vratite se u čučanj. Ponavljajte vežbu levom i desnom rukom u trajanju od po 30 sekundi.

 

Skokovi
Stanite u raskorak, ruke prekrstite na grudima. Spojenih nogu odskočite u desnu, a pa levu stranu, vratite se u sredinu, i skočite uvis šireći ruke i noge. Nastavite da vežbate ove pokrete narednih 30 sekundi.

Pročitajte još: Svi je bacamo, a ona je puna VITAMINA: Zašto treba da uvrstimo koru od banane u ishranu?

Ruka - stopalo

Lezite na leđa pa se odignite od podloge na šake i stopala. Oslanjajući se levom rukom i desnom nogom, obuhvatite desnom rukom stopalo leve noge.

Ako ne možete da dohvatite stopalo, onda uhvatite nogu za list ili članak. Vratite se u početni položaj, ponovite vežbu drugom nogom. Ponavljajte vežbu 30 sekundi, naizmenično jednom pa drugom nogom.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.